?>

PSG, Mbappe’nin 55 Milyon Euro’luk Davasını Kazandı

Fransa Ligue 1 Disiplin Kurulu, Kylian Mbappe’nin PSG’den talep ettiği 55 milyon Euro’luk bonus davasını "kabul edilemez" ilan etti. PSG, davanın kazananı oldu.

Spor - 6 ay önce

Fransa Ligue 1 Disiplin Kurulu, Kylian Mbappe’nin eski kulübü Paris Saint-Germain’e (PSG) açtığı 55 milyon Euro’luk bonus talebine ilişkin davada kararını verdi. Kurul, Fransız yıldızın başvurusunu "kabul edilemez" ilan ederek davayı PSG lehine sonuçlandırdı.

PSG’den Açıklama: "Disiplin Komitesi’nin Kararından Memnunuz"PSG, karar sonrası yaptığı resmi açıklamada, "Komitenin oyuncunun talebini reddetmesi ve başvuruyu kabul edilemez bulması bizi memnun etti. Uzun süredir devam eden bu süreç, kulübümüz için olumlu şekilde sonuçlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Davanın Arka PlanıKylian Mbappe, 2024-2025 sezonu öncesinde PSG ile sözleşmesini yenilemeyerek Real Madrid ile anlaşmıştı. Ancak Fransız futbolcu, PSG’ye daha önce ödenmediğini iddia ettiği maaşlar ve bonuslar için 55 milyon Euro’luk dava açmıştı. Fransa Futbol Federasyonu ve Profesyonel Futbol Ligi (LFP), başlangıçta bu tutarın ödenmesi gerektiğine karar vermişti.

PSG, bu durumu Paris Adli Mahkemesi’ne taşıyarak, talebin yasal dayanağı bulunmadığını savundu. Mahkeme, davayı reddederek PSG’nin haklı olduğu sonucuna vardı.

Arabuluculuk Süreci Kapıda mı?Fransız basınına göre PSG, Mbappe ile yaşanan bu anlaşmazlığı çözmek için arabuluculuk sürecine açık olduğunu belirtti. Ancak yıldız futbolcunun arabuluculuk teklifini reddettiği ifade ediliyor.

PSG’den Önemli MesajKulüp, Mbappe’nin 7 yıl boyunca PSG ve taraftarlarına saygı göstermesi gerektiğini hatırlatarak, hukuki süreçte tüm adımları atmaya hazır olduğunu vurguladı. Anlaşmazlık çözülmediği takdirde, olayın Uzlaşma Kurulu ve Çalışma Mahkemesi’nde devam etmesi bekleniyor.

Futbol Dünyasında Etkileri Sürecek

Kylian Mbappe’nin PSG ile yaşadığı bu hukuki süreç, hem Fransız futbolu hem de oyuncunun kariyeri açısından önemli bir dönemeç olarak görülüyor. Gelişmeler, futbol kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

İlgili Haberler

Florian Wirtz, resmen Liverpool’da

21:18 - Spor

Muş Şehir Stadyumu’na yeni tribün projesi bakanlığa sunuldu

20:10 - Spor

Enbiya Topal: "Yine şampiyon olacağız, kimsenin şüphesi olmasın"

19:51 - Spor

Başakşehir, Onur Bulut’u kadrosuna kattı

19:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile bir araya geldi

18:31 - Spor

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor