?>

"21. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali", "Aşkın Sen Hali" oyunuyla başladı

Diyarbakır'da "21. Orhan asena yerli oyunlar tiyatro festivali", "aşkın sen hali" oyunuyla başladı.

Kültür Sanat - 3 saat önce

Diyarbakır’da "21. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali", "Aşkın Sen Hali" oyunuyla başladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen festival, 21. kez tiyatroseverlerle buluştu. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi’nde, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun hazırladığı "Aşkın Sen Hali" oyunuyla başlayan festival kapsamında, 2-14 Ekim’de 25 oyun ve 8 atölye çalışması sahnelenecek. Pervin Ünal’ın kaleme aldığı, Doğan Yağcı’nın sahneleştirdiği "Aşkın Sen Hali" oyunu sanatseverlerden ilgi gördü.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bugün burada yalnızca bir festivalin değil, bir sanat bayramının, bir ruh buluşmasının kapılarını araladıklarını söyledi. Kimi için surların ihtişamı, kimi için Dicle’nin akışı, kimi için ise taşlarına sinmiş binlerce yılın hafızası olduğunu belirten Karadağlı, ama aslında Diyarbakır, çocukların kahkahası, kahvelerde tüten muhabbeti, türkülerde yankılanan hüzünle sevinci bir arada taşıyan sımsıcak bir yürek olduğunu ifade etti.

Karadağlı, bu şehirde taşların bile konuştuğunu, her köşe başının bir hikaye fısıldadığını kaydederek, "Ve işte tiyatro, o hikayeleri bugüne taşıyan, insana insandan ayna tutan en büyülü sanattır. Bugün burada bir kez daha görüyoruz ki tiyatro, sınırları aşar; dillerin, kültürlerin, farklılıkların ötesinde bizi birleştirir. Bir repliğin titreşimi, bir alkışın yankısı, hepimizi aynı hayalin içine çeker. Bu festival, işte o ortak hayalin, Türk tiyatrosunun çeşitliliğinin, coşkusunun ve üreticiliğinin Diyarbakır’dan tüm dünyaya uzanan sesi, nefesi ve kalp atışıdır. Ve elbette, bu festivalin adı Orhan Asena. Türk tiyatrosuna kazandırdığı eşsiz eserlerle bizlere ’kendi hikayeni sahneye taşımazsan hiçbir yere varamazsın’ diyen büyük bir ustanın adı. Onun kaleminden dökülen sözler gibi, biz de bu toprakların hikayesini sahnede yeniden ve yeniden yaşatıyoruz. Çünkü bu toprakların sesi, insanının dili, yarası ve düşü bizim en büyük gücümüz, en güçlü ilhamımızdır. Bugün, geleneğin ışığında geleceğe umutla bakarak sizleri yürekten selamlıyorum. Bu yolculuğa emeğini, sevgisini, hayalini katan tüm sanatçılara, emekçilere ve bu salonda bizlerle olan siz değerli seyircilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Karacasöğüt kavşağı’nda örnek temizlik çalışması

2025-09-26 13:40 - Marmaris

Marmaris Muhtarlar derneğinin yeni başkanı Sezer Kılıç oldu 

2025-09-27 18:10 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

MENTEŞE'DE SU DEPOSU KAZISINDA TARİHİ ESER ÇIKTI

2025-09-27 15:15 - Kültür Sanat

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

Yeşilay Heyetinden Kaymakam Kaya’ya Ziyaret

2025-09-26 11:11 - Marmaris

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

 MARMARİS'TE BELDİBİ DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ BAŞLADI

2025-09-27 12:12 - Marmaris

Muğla'da Havalimanı Otobüsü Kaza Yaptı

2025-09-29 02:40 - Asayiş

İlgili Haberler

32. Uluslararası Muğla kültür ve sanat şenliği başladı

19:40 - Kültür Sanat

Sanatçı Ruhsar Özer, 53 minyatür eserini Kütahya’da sergiledi

17:51 - Kültür Sanat

Bağcılar Kitap Fuarı’nda Yavuz Bülent Bakiler’in adı yaşatılıyor

16:34 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da öğrencinin mektuplu talebi yerine getirildi

16:32 - Kültür Sanat

Alanya Kitap Fuarı’na öğrencilerden yoğun ilgi

16:26 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş