?>

"Bilerek çocuklarımızı yaktılar, haber vermediler, para için yaptılar. İnşallah onların başına da gelir"

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin dava öncesinde, acılı aileler adalet talebiyle mahkeme salonunun yolunu tutarken, yangında yakınlarını kaybedenlerin isyanı yürek burktu. Yılmaz sarıtaş'ın teyzesi, "katiller. Ah elimden bir şey gelse, yapacak bir şey yok. Katiller. Bilerek çocuklarımızı yaktılar, haber vermediler, para için yaptılar. ?nşallah onların başına da gelir" dedi.

İnsan - 3 ay önce

Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin dava öncesinde, acılı aileler adalet talebiyle mahkeme salonunun yolunu tutarken, yangında yakınlarını kaybedenlerin isyanı yürek burktu. Yılmaz Sarıtaş’ın teyzesi, "Katiller. Ah elimden bir şey gelse, yapacak bir şey yok. Katiller. Bilerek çocuklarımızı yaktılar, haber vermediler, para için yaptılar. İnşallah onların başına da gelir" dedi.

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 tarihinde çıkan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine, 133 kişinin ise yaralanmasına neden olan yangına ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek. Yoğun katılım beklenen duruşma, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonuna kurulan geçici mahkeme salonunda yapılacak.

Duruşma öncesinde, yangında yakınlarını kaybeden aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Alp Mercan’ın ablası Nihan Ece Hasarpa, "Avukat olarak duruşmaya katılıyorum. Müşteki olarak katılma talebim kabul edilmedi, kardeşimi savunacağım. Sanıklar bu kadar insanın gözüne bakarak nasıl konuşacaklar? İçlerinde birazcık insaniyet varsa bugün onların çekinmesi gereken bir gün" diye konuştu.

Bir başka yakını ise "Tekrar tecelli etmesin böyle bir şey, adalet istiyoruz. İnsanların uyanmasını istiyoruz" dedi. "Katiller"

Yangında yeğeni Yılmaz Sarıtaş ile çocukları Nehir (15) ve Doruk Sarıtaş’ı (12) kaybeden bir kadın, "Katiller. Ah elimden bir şey gelse, yapacak bir şey yok. Katiller. Bilerek çocuklarımızı yaktılar, haber vermediler, para için yaptılar. İnşallah onların başına gelir, inşallah onların çocukları da ölür, inşallah çatır çatır yanarlar" ifadelerini kullandı.

Sarıtaş’ın annesinin feryatları ise yürek dağladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Muğla'da Kavurucu Sıcaklar Geliyor

2025-07-02 13:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Ayvalık’ta Filistin’e destek yürüyüşü

21:04 - İnsan

Gaziantep’te binlerce kişi Filistin’e destek yürüyüşüne katıldı

20:27 - İnsan

Karadeniz’in kültürü ve lezzetleri Eskişehir’de tanıtıldı

19:22 - İnsan

Oğlunun oruçluyken şehit düştüğünü söyleyen anneden duygulandıran istek

18:43 - İnsan

Bingöl’de 14 yıllık husumet barışla sonuçlandı

18:21 - İnsan

Günün Manşetleri

2 aylık evliyken eşinin boğazını keserek öldüren cani koca tahliye edildi

12:41 - Asayiş

Cinayet davası esnasında silahla adliye önüne gelen 3 şahıs yakalandı

12:31 - Asayiş

Çocuk tesliminde silahlı dehşet: Yeni eş başından vuruldu

12:13 - Asayiş

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali başladı

10:15 - Kültür Sanat

Evden çelik kasa hırsızlığı: 5 şüpheliden 4’ü gözaltında

09:44 - Asayiş