?>

"Gazze’de yaşananlara sessiz kalma"

İSRAİL'İN İKİ YILA YAKIN SÜREDEN BERİ GAZZE'DE, ÇOĞUNLUĞUNU BEBEKLERİN, KADINLARIN, HASTA VE YAŞLILARIN OLUŞTURDUĞU SİVİL HALKI HEDEF ALARAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İNSAN HAKLARI İHLALİNE KOCAELİ SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DE SESSİZ KALMADI.

Genel - 4 saat önce

İsrail’in iki yıla yakın süreden beri Gazze’de, çoğunluğunu bebeklerin, kadınların, hasta ve yaşlıların oluşturduğu sivil halkı hedef alarak gerçekleştirdiği insan hakları ihlaline Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi de sessiz kalmadı. Üniversitenin psikoloji topluluğu gerçekleştirdiği farkındalık etkinliği ile uluslararası toplumu harekete geçirmeye çağırdı.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla anlamlı farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında, topluluk başkanı Psikoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ecre Naz Dokuzlar, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak uluslararası toplumu sessiz kalmamaya davet etti. "Suça ortaklık etmemek gerekiyor"

Programa katılan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerin sadece bilimle değil, insan haklarıyla da sorumluluk taşıdığını vurguladı. İsrail’in Filistin ve Gazze’deki sivillere büyük bir soykırım uyguladığını, bunun karşısında tarafsız kalmanın suça ortaklık etmekle eşdeğer olduğunu ifade etti. Ayrıca etkinliği düzenleyen psikoloji bölümü öğrencilerini ve akademisyenlerini anlamlı çalışmaları için tebrik etti. "Sadece fiziksel değil, ruhsal yıkıma da odaklanmalıyız"

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, yaşanan trajedinin psikolojik etkilerine dikkat çekerek, İsrail’in Gazze soykırımını lanetledi. Karahan, "Gazze ve Filistin başta olmak üzere İsrail’in uyguladığı bu soykırım toplumun farklı kesimlerinde de travmaların izlerini derinleştiriyor. Bu nedenle sadece fiziksel değil, ruhsal yıkıma da odaklanmalıyız" sözleriyle Gazze soykırımının çok boyutlu ele alınması gerektiğini vurguladı. "İnanıyoruz ki zalimin zulmü bitecek ve gerekli cezayı çekecekler"

Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Ali Ruhan Çelik de yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail Ortadoğu’nun haydudu rolünde masum sivillere başta Filistin ve Gazze olmak üzere saldırıyor. Bu saldırılar tüm insanlığın vicdanını sarsmaktadır. Tüm dünya İsrail’in karşısında artık. İnanıyoruz ki zalimin zulmü bitecek ve gerekli cezayı çekecekler. Bizler de bunun için üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi ve bu tür farkındalık çalışmalarının önemini vurguladı. Çelik ayrıca, gençlerin etik duruş geliştirmesinin toplumun geleceği açısından hayati olduğunu ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Belçika’da genel grev: Toplu taşıma ve kamu hizmetleri durdu

15:55 - Genel

‘Bisiklet Taksi’ye Şoförler Odası’ndan şartlı destek

16:00 - Genel

Kağıthane Belediyesi’nin 2026 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı mecliste kabul edildi

16:00 - Genel

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın’a "Yılın Üstün Başarı Ödülü"

15:56 - Genel

Mersin’de sınava hazırlanan öğrencilere döner sürprizi

15:22 - Genel

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan