?>

"Gençler köyde para kazanmalı"

Festival kapsamında gerçekleştirilen "gastro söyleşi" programına hastavuk yönetim kurulu başkanı müjdat sezer, akademisyen, yazar ve program moderatörü fatoş karahasan, ekonomi gazetecisi ali kenan sertalp ve prof. Dr. özge samancı katıldı.

Genel - 3 ay önce

Bursa Gastronomi Festivali’nde söyleşiye katılan İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) ve Hastavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer köylerde ulaşım, telefon, internet, televizyon gibi birçok imkanın bulunduğunu, gençlere köyde para kazandıracak politikalar uygulanırsa köyde hayatın yeniden cazip hale geleceğini söyledi.

Bursa’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bursa Gastronomi Festivali, önemli bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında gerçekleştirilen "Gastro Söyleşi" programına Hastavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, akademisyen, yazar ve program moderatörü Fatoş Karahasan, ekonomi gazetecisi Ali Kenan Sertalp ve Prof. Dr. Özge Samancı katıldı.

Katılımcılar, yemek kültürünün tarihi ve yemek ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Programda özellikle tarımın geleceği ve genç nüfusun köylerden kente göçü öne çıkan başlıklar arasındaydı. Müjdat Sezer, Türkiye’nin tarım politikalarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Genç nüfus tamamen şehre göç etmiş durumda. Halbuki tam tersi olması lazım. Gençlere para kazandıracak politikalar uygulanırsa köyde yaşam yeniden cazip hale gelir. Köyde de ulaşım, telefon, televizyon gibi birçok imkan var; üstelik tertemiz havanın faydaları da var. Ama gençler para kazanamadığı için köyde kalmıyor."

Türkiye’nin beyaz et sektöründeki gücüne de vurgu yapan Sezer, "Dünyanın en büyük ilk 8 beyaz et ülkesinden biriyiz, bu da güçlü bir ülke olduğumuzu gösteriyor. Tarım, Türkiye’de çok önem verilmesi gereken bir alan" dedi.

Bursa Gastronomi Festivali, hem lezzet tutkunlarını hem de tarım ve gıda sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek sektörün geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Program konuklara plaket takdimiyle son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Edirne’de konser veren Kıraç, Güllü’yü andı

2025-09-27 13:48 - Magazin

Taylandlı Apinya, Denizli’ye gelin gelerek müslüman oldu

2025-09-27 12:33 - Magazin

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Muğla’da başarılı çalışmalarıyla öne çıkan özel güvenlik görevlilerine teşekkür belgesi

14:06 - Genel

Gebze’de kar alarmı: 425 personel ve 73 araçla teyakkuzda

13:48 - Genel

Beyşehir’de hayvancılık faaliyetleri yakın takipte

13:44 - Genel

3 haftada 10 tramvay, 68 otobüs ve 42 iş makinesi hizmete alındı

13:40 - Genel

Bakan Uraloğlu: "Turuncu ekiplerimiz kar yağışının etkili olduğu güzergahlarda 7 gün 24 saat görev başında"

13:31 - Genel

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık