?>

"Kütahya OSB’yi modern, çevre dostu ve yenilikçi bir sanayi bölgesine dönüştürdük"

Kütahya organize sanayi bölgesi (osb) yönetim kurulu başkanı tolga eskioğlu, 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar ve elde edilen başarıları düzenlenen bir basın toplantısında değerlendirdi.

Ekonomi - 4 ay önce

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar ve elde edilen başarıları düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi.

Başkan Eskioğlu, göreve başladıkları günden bu yana şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile Kütahya OSB’yi modern, çevre dostu ve yenilikçi bir sanayi bölgesine dönüştürmek için çalıştıklarını vurguladı. Eskioğlu, 2019 yılında başlatılan çalışmalarla bölgedeki altyapının modernize edildiğini belirtti. Eskioğlu, elektrik ve doğalgaz uzaktan okuma sistemleriyle tüketimde şeffaflık sağlanırken, kayıp ve kaçak oranlarının minimuma indirildiğini ifade etti. Doğalgaz kapasitesinin iki katına çıkarılması sayesinde kesintisiz enerji akışı sağlandığını belirten Eskioğlu, atıksu arıtma tesislerinde gerçekleştirilen kapasite artışıyla da çevre dostu üretim süreçlerine güç kattığını dile getirdi.

Sanayi bölgesinin yalnızca bir üretim merkezi olmanın ötesinde, yaşam kalitesi yüksek bir alan olarak konumlandırılmasına öncelik verdiklerini ifade eden Eskioğlu, bölgeye modern sosyal tesisler, yürüyüş parkurları ve dinlenme alanları kazandırıldığını söyledi. Eskioğlu, yeni süpermarket ve gıda firmalarının hizmete alınmasıyla çalışanların günlük ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. "Eğitim programları, insan kaynağı kalitesini artırdı"

Eskioğlu, sanayi bölgesinin dijital altyapısının güçlendirilmesi kapsamında fiberoptik hatların döşendiğini ve OSBNET Simetrik metro internet sağlayıcısının devreye alındığını ifade etti. Eskioğlu, bu adımlarla yatırımcılara hızlı ve güvenilir internet hizmeti sunularak rekabet güçlerinin artırıldığına dikkat çekti. Eskioğlu, bunun yanı sıra, çalışanların ve yatırımcıların gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen OSB Akademi projesinin hayata geçirildiği açıklandı. Başkan Tolga Eskioğlu, eğitim programları, mesleki kurslar ve kişisel gelişim seminerleri ile sanayi bölgesinin insan kaynağı kalitesinin artırıldığı belirtildi.

2019 yılında 111 olan toplam parsel sayısının, genişleme çalışmalarıyla 129’a çıkarıldığını ifade eden Eskioğlu, 3. ilave genişleme alanının devreye alındığını ve bu yeni alanın bölgenin büyüme potansiyeline büyük katkı sağladığını belirtti. 2019 yılında 8 bin 180 olan istihdamın, bugün 13 bin 500’ü aştığını belirten Eskioğlu, bölgenin ekonomik büyümesine ve yerel kalkınmaya sağlanan katkıyı vurguladı. Eskioğlu, ayrıca ISO 50001 Enerji Yönetim Sertifikası’nın alınmasıyla enerji kullanımının optimize edildiği ve çevresel etkilerin azaltıldığı ifade edildi.

Eskioğlu, Kütahya OSB’nin sadece yerel değil, ulusal ve uluslararası alanda da önemli bir çekim merkezi haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, başarılarına katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Bu arada, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ile Gazeteciler Cemiyeti arasında iş birliği protokolü imzalandı. Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam, anlaşma ile Kütahya OSB’nin yerel medyaya destek vereceğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

İlgili Haberler

İhracatta geçen yıl Nisan ayına göre yüzde 15’lik artış

16:06 - Ekonomi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu:

14:45 - Ekonomi

Van’da market ve bakkalların ekmek dolapları boş kaldı

14:06 - Ekonomi

ETSO Başkanı Alan: ’’Değerlerimiz etrafında kenetlenme kültürümüz oldukça güçlü’’

13:07 - Ekonomi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi"

12:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor