?>

"Özgür Özel, kendi ülkesine ihanet içindedir"

Cumhuriyet halk partisi (chp) genel başkanı özgür özel’in, türkiye’yi uluslararası medya organlarına şikayet etmesinin, ülkeye ve millete yapılmış büyük bir saygısızlıktır olduğunu söyleyen 15 temmuz demokrasi şehitleri gazileri ve terör mağdurları derneği genel başkanı abbas gündüz, "özgür özel kendi ülkesine ihanet içindedir" dedi.

İnsan - 1 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, Türkiye’yi uluslararası medya organlarına şikayet etmesinin, ülkeye ve millete yapılmış büyük bir saygısızlıktır olduğunu söyleyen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, "Özgür Özel kendi ülkesine ihanet içindedir" dedi.

Özgür Özel’in yabancı medya kanallarına verdiği röportajda Tükiye’yi kötülemesinin büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Gündüz, Özel’in kendi ülkesine ihanet içinde olduğunu söyledi. Gündüz, "Türkiye, güçlü bir hukuk sistemine, bağımsız yargıya ve milli iradeye sahip bir devlettir. Adaleti sadece kendi siyasi çıkarları doğrultusunda kabul edenlerin, yargı kararlarını yok sayarak sokak çağrıları yapması kabul edilemez. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Amerikan CNN İnternational kanalına verdiği röportajda devletimizin itibarını zedelemiştir. Yaptığı bu durum kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukukun üstünlüğünü her şeyin önünde tutan, bağımsız mahkemelerce adil yargılama yapan, büyük bir devlettir. Devletimizi küçük düşürmeye çalışmakla Atatürk’ün kurduğu Partiye Özgür Özel ihanet etmektedir" dedi.

"Bu bir provokasyondur"

Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, Özgür Özel’in halkı sokağa çağırarak kaos ortamı oluşturma girişimi, Türkiye’nin huzurunu ve güvenliğini hedef alan bir provokasyon olduğunu belirten Gündüz, bu çağrılar sonucunda güvenlik güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştirildiği ve 123 polisin yaralandığı, kamu düzeninin ise bozulduğunu söyledi. Gündüz, "Siyasi hesaplarla sokakları karıştırmaya çalışanlara devletimiz gereken cevabı vermiştir ve vermeye devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir dış güce hesap vermez, hiçbir yabancı medya kuruluşuna şikayet edilemez. Ülkemiz, bağımsız ve güçlüdür. Adalet, kişisel menfaatlere göre değil, hukukun üstünlüğüne göre işler" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

İlgili Haberler

‘İş Dünyasının Yıldızları Semineri’ yoğun ilgi gördü

10:48 - İnsan

Bilecik Belediye Başkan Yardımcıları Bilim ve Kültür Şenliği’nde öğrencilerle buluştu

10:48 - İnsan

Öğrenciler çevre bilincine dikkat çekti

10:45 - İnsan

Genç kızın jandarma hayali gerçekleşti

10:46 - İnsan

BŞEÜ öğrencileri önemli bir başarıya daha imza attı

10:43 - İnsan

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş