?>

"Sosyal medyada emlak ilanlarına erişim sınırlaması sektörü daraltabilir"

Emlak uzmanı mustafa hakan özelmacıklı

Ekonomi - 4 ay önce

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Elektronik İlan Doğrulama Sistemi; sahte ilanların, spekülatif fiyat artışlarının ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefi ile hayata geçirildi. Bu kapsamda taşınmaz ve taşıt ilanlarının yayınlandığı ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülükleri getirildi. Lakin sosyal medyada yetki belgesi olmasına rağmen bazı emlak işletmelerinin hesaplarına getirilen erişim sınırlamaları sektörde büyük problemlere sebep oldu" dedi. Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sahte ilanların, spekülatif fiyat artışlarının ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefi ile hayata geçirildi. Bu kapsamda taşınmaz ve taşıt ilanlarının yayınlandığı ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülükleri getirildi. Konu hakkında bilgi veren Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Bakanlığımızın Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile taşınmaz ilanlarında güvenliği artırma hedefini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, sosyal medya platformları üzerinden yapılan düzenlemelerin, yetki belgeli emlak işletmelerine zarar vermesi ve kişisel hesapların kapatılması gibi mağduriyetlere yol açması bizleri kaygılandırmıştır. Bu uygulamanın, ilan içeriklerine ilişkin daha açık kriterler belirlenerek ve yetki belgesiz emlak faaliyetlerine odaklanılarak hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yetki belgesi olan işletmelerin sadece ilan portallarına mecbur bırakılmasına, rekabet ortamının daha da kısır hale getirilmesine de karşı olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi. "Sosyal medya kısıtlamaları sektörü daraltır"

Günümüzde dijital pazarlamanın emlak sektörü için oldukça kritik öneme sahip olduğunu belirten Özelmacıklı “Sosyal medya ilanlarında yetki belgesi numarasına yer verilmesi hatta işletme hesabı kullanma zorunluluğu getirilebilir. EİDS onayına ilişkin bağlantılar veya QR kodu zorunluluğu getirilmesi gibi alternatif olabilecek çözümler var. Bu çözümler yerine meslektaşlarımızın dijital pazarlama süreçlerinin kesintiye uğraması itibar kaybına da neden oldu. Yurtdışı platformların bu tür regülasyonlara karşı geliştirme ve modelleme imkanlarının oldukça sınırlı olduğu malum. O nedenle bizlerin de buna uygun çözümleri geliştirmemiz gerekiyor. Hangi içeriklerin bu kapsamda değerlendirildiği önceden netleştirilmeden ve yeterli bilgilendirme yapılmadan uygulamaya geçilmesi, sektörümüzü olumsuz etkiledi” dedi. "Dijital pazarlama vazgeçilmezdir"

Özelmacıklı “Altın Emlak Global olarak dijital pazarlamanın sadece bir reklam aracı değil, aynı zamanda sektörün geleceği için kritik bir kaldıraç olduğunu savunuyoruz. Sosyal medya kısıtlamalarının gözden geçirilmesi ve emlak işletmelerine dijital dünya ile entegre bir pazarlama imkanı sunulması için sektörün tüm paydaşlarını bir araya gelerek çalışmalar yapılması önemli. Şu unutulmamalıdır ki, tüketiciye şeffaf ve güvenilir bir şekilde ulaşılmasının yolu dijital platformlardan geçmektedir. Sektörün sürekliliği ve gelişimi için bu konuda gerekli adımları atmaya hazırız” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

DİSK'ten emekli maaşı imza kampanyası

2024-12-24 12:24 - Gündem

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

İlgili Haberler

İhracatta geçen yıl Nisan ayına göre yüzde 15’lik artış

16:06 - Ekonomi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu:

14:45 - Ekonomi

Van’da market ve bakkalların ekmek dolapları boş kaldı

14:06 - Ekonomi

ETSO Başkanı Alan: ’’Değerlerimiz etrafında kenetlenme kültürümüz oldukça güçlü’’

13:07 - Ekonomi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi"

12:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor