?>

"Tapulu arazim" dedi, sokağın girişini kapattı

Adana'da yaşayan mehmet kındık, sokağın tapulu arazisi olduğunu iddia ederek girişi trapez sac ile kapattı.

Asayiş - 2 ay önce

Adana’da yaşayan Mehmet Kındık, sokağın tapulu arazisi olduğunu iddia ederek girişi trapez sac ile kapattı. Belediye ekiplerinin ‘kaçak yapı’ olduğu gerekçesiyle hakkında işlem başlattığı Kındık, "Burası tapulu arazim, sokak değil. Çöp döküyorlardı, kapattım" dedi. Taraflar arasındaki son sözü yargı söyleyecek.

Yüreğir ilçesi Haydaroğlu Mahallesi’nde oturan Mehmet Kındık (57, komşuları ve evinin yanındaki iş yeri sahibi ile anlaşmazlık yaşadı. Evinin önüne çöp döküldüğünü de öne süren Kındık, Yüreğir Belediyesi’ne ‘Arsamın etrafımı kapatmak istiyorum’ diyerek başvurdu. Belediye ise ‘İlgili mevzuat ve hükümlere bağlı kalınmak kaydıyla bahçe duvarı yapmanızda idaremizce bir sakınca yoktur’ cevabını verdi. Bunun üzerine Mehmet Kındık, 229. Sokağın girişini kendi 11365 ada, 13 parsel içerisinde olduğu gerekçesiyle trapez sac ile kapattı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Yüreğir ve Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kındık’ın yanına gelip, yaptığının yanlış olduğunu ve cezai işlem uygulanacağını belirtti. "Kaçak yapı olarak tespit edildi"

Tapusunu gösterip sokağın girişinin ada ve parseli içerisinde kaldığını belirten Kındık, savcılığa başvurdu. Yüreğir Belediyesi ekipleri ise trapez sacı kaçak yapı olarak tespit edip, trapez sacı mühürledi. Ayrıca belediye trapez sacın üzerine, ‘Dikkat 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesi gereğinde hilafi ruhsatsız olarak yaptırdığınız inşaat belediye tarafından mühürlenerek durdurulmuştur. İşbu mühür, ruhsatsız ve kaçak yapınızla ilgili olup, yerinden koparmayınız. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapılır, yapınıza ait tapu ve diğer evraklarınızı derhal Yapı Kontrol Müdürlüğü İnşaat Kontrol Şubesine getiriniz’ yazısını astı. Taraflar arasındaki son sözü yargı söyleyecek.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Mehmet Kındık, "Burası sokak değil, benim tapulu arazim. Ben burayı zamanında evimi yaptırırken boş bırakmıştım. Ancak burayı mahalleli, mahalle muhtarı ve yandaki iş yeri sahiplendi. Sürekli çöp atıldı ve burası hep kirletildi. Ben de Yüreğir Belediyesi’nden burayı kapatmak için belge aldım ve ardından girişi kapattım. Yüreğir Belediyesi de gelip burayı mühürledi" ifadelerini kullandı. "Burada kaçak yapı yok"

Arsasını trapez sac ile kapattığını, hiçbir şekilde kaçak yapı olmadığını öne süren Kındık, "Kanun dışı olarak yıllardan bu yana tehdit ediliyorum. Burayı kaçak yapı olarak görüyorlar ama burada yapı yok, kanunsuzluk yok. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip başvurdum. Burada adaletsizlik var. Bunun biran önce düzeltilmesini istiyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Çanakkale’de orman yangını: 2 okul tahliye edildi

13:50 - Asayiş

Ayaş’ta trafik kazası: 4 yaralı

13:47 - Asayiş

Sağlıkçılar şiddete maruz kaldı

13:49 - Asayiş

Uyuşturucu taciri suçüstü yakalandı

13:37 - Asayiş

Gaziantep’te 5 katlı binada çıkan yangın korkuttu

13:35 - Asayiş

Günün Manşetleri

3.3 Milyon Adet Sahte Makaron Ele Geçirildi

12:30 - Asayiş

14 Yaşındaki Çocuğun Kullandığı Motosiklet Devrildi

12:24 - Asayiş

Yasa Dışı Kenevir Eken Şahıs Tutuklandı

12:17 - Asayiş

90 Kilo Vererek Ayağa Kalktı

12:11 - Sağlık

Traktörü Tamir Ederken Canından Oldu

11:53 - Asayiş