?>

"Trakya’nın Kuşlarını Halkalıyoruz" projesine ödül

TRAKYA’NIN KUŞLARINI HALKALIYORUZ" PROJESİ, BRANDVERSE AWARDS 2026’DA ALTIN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Genel - 2 saat önce

"Trakya’nın Kuşlarını Halkalıyoruz" projesi, Brandverse Awards 2026’da altın ödüle layık görüldü.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 1. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Trakya’nın Kuşlarını Halkalıyoruz" projesi, pazarlama ve iletişim dünyasının önemli organizasyonlarından Brandverse Awards 2026’da ödül kazandı.

İstanbul’da bir otelde 19 Haziran tarihinde düzenlenen törende proje, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik alanında "Hedefler İçin Ortaklıklar" kategorisinde altın ödülün sahibi oldu.

Trakya’nın simgesi haline gelen leylekler ve şah kartallar başta olmak üzere bölgedeki kuş türlerinin korunmasını amaçlayan proje kapsamında, elektrik hatlarının kuşlar üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve güvenli göç koridorlarının oluşturulması hedefleniyor. Çalışma aynı zamanda kuş kaynaklı enerji kesintilerinin önüne geçilmesine katkı sağlayarak enerji arz güvenliğini de destekliyor.

Projenin ilk yılında 47 leylek ve 11 şah kartal halkalanırken, kuşların göç yolları ve yaşam alışkanlıklarının takip edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Ayrıca kırsal mahallelerde vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelinerek kuşların korunması, güvenli göç koridorlarının önemi ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği konularında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

Projenin 5 yıllık hedefleri kapsamında ise toplam 500 leylek ve 100 şah kartalın halkalanarak izlenmesi planlanıyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TREDAŞ Genel Müdürü Necati Ergin, projenin hem kuşların doğal yaşamının korunmasına hem de bölge halkına kesintisiz enerji sunulmasına katkı sağladığını belirterek, doğa koruma çalışmalarını güçlü iş birlikleriyle sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmariste Marina Civarında Ful Eşyalı Satılık Daire

2026-06-16 17:14 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmaris Merkezde Satılık 1+1 Çatı Katı Daire

2026-06-16 17:22 - SARI SAYFALAR

Öğretmenlerden Yeşilçam’ın unutulmaz film şarkıları

2026-06-17 09:52 - Magazin

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

MARMARİSTE VİLLA İMARLI 443M2 SATILIK ARSA

2026-06-16 17:36 - SARI SAYFALAR

İlgili Haberler

Didim Belediyesi yeşil alanlarda bakım çalışmalarını sürdürüyor

16:15 - Genel

’’Depremden değil, depreme hazırlıksız yakalanmaktan korkulmalı’’

16:05 - Genel

Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Ortak akıl ve istişare ile Sincan için çalışmaya devam ediyoruz"

16:00 - Genel

Defterdar Özdemir, esnaf temsilcileriyle bir araya geldi

15:41 - Genel

Kaymakam Arıkan, Yeşilyayla ve Yeşilyamaç köylerinde incelemelerde bulundu

15:35 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye - ABD maçının hakemi açıklandı

16:09 - Spor

’Dur’ ihtarına uymadı, yaşanan kovalamacının ardından yakalandı

15:20 - Asayiş

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kariyer rekoru kırdı

14:46 - Spor

Muğla Teknopark’tan genç kaşiflere yarım milyon liralık destek

14:40 - Genel

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı

14:35 - Genel