?>

"VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR"

  Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yıllardır kullandıkları ancak tapusu bulunmayan 2/B arazileri için belirlenen yüksek bedeller nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Konu, İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı.

Siyaset - 9 ay önce

İYİ Partili Ergun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından belirlenen rayiç bedellerin, bölge halkının ekonomik durumuyla örtüşmediğini belirtti.

 Vatandaşlar Tapularına Kavuşamıyor

Muğla’daki 2/B arazileriyle ilgili yapılan bildirimlerde, taşınmazların belirlenen fiyatlar üzerinden hak sahiplerine veya mirasçılarına doğrudan satılacağı ifade edilmişti. Ancak vatandaşların büyük bir kısmı, açıklanan fiyatların ödenemeyecek kadar yüksek olduğunu dile getiriyor. Üç ay içinde ödeme yapılmadığı takdirde hak sahipliğinin sona ereceğinin belirtilmesi ise mahalle sakinlerinde endişe yarattı.

 Bölgenin Ekonomik Gerçekleri Dikkate Alınmalı

İYİ Partili Ergun, bölgenin sosyo-ekonomik durumunun göz önüne alınarak ödeme kolaylığı sağlanması gerektiğini vurguladı. Önergesinde, rayiç bedellerin hangi kriterlere göre belirlendiğini ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar için taksitlendirme ya da başka bir kolaylık sağlanıp sağlanmayacağını sordu. Ayrıca, hak sahipliklerinin sona ermesi durumunda bu arazilerin nasıl değerlendirileceğine dair belirsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

 Vatandaşlar Çözüm Bekliyor

Sarnıç Mahallesi sakinleri, devletin mağduriyetlerini giderecek adımlar atmasını bekliyor. Ödeme kolaylığı sağlanmaması halinde, yüzlerce vatandaşın atalarından kalan topraklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili Bakanlık’tan gelecek yanıt merakla bekleniyor.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Bakan Tunç’tan DEM Parti ziyaretine ilişkin açıklama

13:32 - Siyaset

DEM Parti’den, Adalet Bakanı Tunç’a ziyaret

13:18 - Siyaset

Rusya’dan Ukrayna’ya geniş çaplı hava saldırısı: 1’i çocuk 3 ölü

12:59 - Siyaset

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

12:03 - Siyaset

BBP Genel Başkanı Destici’den UÜ Rektörü Demir’e hayırlı olsun ziyareti

08:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat