?>

"Yayalar evimi izliyor" şikayeti üst geçidi yıktırdı: "Evi yine görebiliyoruz"

KOCAELİ'NİN KÖRFEZ İLÇESİNDE BİR VATANDAŞIN "EVİNİN İÇİNİN GÖRÜNDÜĞÜ" GEREKÇESİYLE AÇTIĞI DAVA SONUCU MAHKEME KARARIYLA YIKILAN YAYA ÜST GEÇİDİ, ESKİ BULUNDUĞU NOKTANIN 1 METRE YANINA YENİDEN İNŞA EDİLEREK HİZMETE AÇILDI.

Genel - 7 ay önce

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir vatandaşın "evinin içinin göründüğü" gerekçesiyle açtığı dava sonucu mahkeme kararıyla yıkılan yaya üst geçidi, eski bulunduğu noktanın 1 metre yanına yeniden inşa edilerek hizmete açıldı. Kararı değerlendiren bir vatandaş, "Şu anda yine ev gözüküyor, değişen fazla bir şey yok. Üste çıkıldığı zaman evi yine görebiliyoruz, 1 metre alınmasının pek de anlamı yok" dedi.

D-100 kara yolunun Yeniyalı ve Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan noktasında 2012 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçit, hukuk mücadelesine konu oldu. Geçidin Barbaros Mahallesi tarafındaki ayağının hemen yanında bulunan apartmanda yaşayan Taşyürek ailesi, yayaların evlerinin içini gördüğü gerekçesiyle 2014 yılında mahkemeye başvurdu. Bilirkişi: "Teknik eksiklikler var"

Konuyu inceleyen Kocaeli İdare Mahkemesi’nin atadığı bilirkişi, raporunda geçidin teknik açıdan eksiklikler barındırdığını ve evin mahremiyetini ihlal ettiğini tespit etti. Raporda, iniş-çıkışların uygun hale getirilmesi veya geçidin kaldırılması gerektiği vurgulandı Mahkeme heyeti, 2016 yılında üst geçidin yıkılmasına hükmetti. Karayolları Genel Müdürlüğünün itirazı üzerine süreç istinafa taşınırken, dönemin ilçe belediyesi geçici çözüm olarak geçidin aileyi gören kısımlarını metal panellerle kapattı. Kesinleşen kararın ardından yıkıldı

Hukuk sürecinin 2023 yılında tamamlanmasıyla üst mahkeme, itiraz yolu kapalı olmak üzere geçidin yıkılmasına yönelik nihai kararını verdi.

Kararın ardından harekete geçen Karayolları ekipleri, geçen hafta başlattıkları çalışmayla üst geçidin sökümünü tamamladı. Yıkılan yapının yerine ise sadece 1 metre mesafede inşa edilen yeni üst geçit vatandaşların kullanımına sunuldu. "Şu anda yine ev gözüküyor, değişen fazla bir şey yok"

Üst geçidin sadece 1 metre kaydırıldığını söyleyen vatandaş Ömer Tek, şunları söyledi:

"Vatandaş evin göründüğünden dolayı üst geçidi mahkemeye veriyor. Uzun süren mahkemeyi vatandaş kazanıyor. Üst geçidi de gördüğünüz gibi 1 metre geri alıyorlar. Bir şeyi ifade eder mi, o da belli değil. Sonuçta vatandaş mahkemeyi kazanıyor. Mahkemeyi kazandığından dolayı üst geçit yıkılıyor, yenisini yapıyorlar. Evi, balkonunu, yatak odasını her tarafı görüyor. Şu anda yine ev gözüküyor, değişen fazla bir şey yok. Üste çıktığın zaman evi yine görebiliyoruz, 1 metre alınmasının pek de anlamı yok. Bu geçidi üstten komple kapatmaları gerekiyor."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KÖYCEĞİZ, MENTEŞE VE YATAĞAN’A YENİ VE KONFORLU TAKSİ DURAKLARI

2025-12-01 14:56 - Ulaşım

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Kütahya’da Türk Sanat Müziği Konseri

2025-12-02 10:04 - Magazin

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

2025-12-01 15:48 - ÇEVRE

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

İlgili Haberler

Anadolu Ölmez Çiçeklerinin kozmesotik potansiyeli BAÇEM’de konuşuldu

11:26 - Genel

NATO Zirvesi’nde ulaşım TOGG limuzinlere emanet

11:19 - Genel

Yeni Vezirköprü Kaymakamı Yıldız’a karşılama

11:23 - Genel

Başkan Büyükkılıç müjdeyi verdi: Erciyes’in Develi Kapısı’na yürüyen bant

11:20 - Genel

Beykoz’da tarihi gün: 1071 hak sahibi tapusuna kavuştu

11:07 - Genel

Günün Manşetleri

Dünya Kayseri’de buluşuyor

11:21 - Spor

Bakan Ersoy: "Tunceli Müzemiz ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek"

10:48 - Kültür Sanat

Stres yönetimi eğitimi düzenlendi

10:34 - Eğitim

Kuşadası’nda caretta carettalardan umutlandıran yuva

10:05 - Gündem

İş kazası geçirdi, ameliyat oldu, belinde panç unutuldu

10:02 - Asayiş