?>

Rahim zarı kalınlaşmasından Liv Hospital Gaziantep’te kurtuldu

Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki fatma berrin soydinç, liv hospital gaziantep’te yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sağlık - 1 yıl önce

Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç, Liv Hospital Gaziantep’te yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Geçirilmiş meme kanseri öyküsü olan 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç’e yıllar önce rahim zarı kalınlaşması teşhisi konuldu. Kanserle ilgili kaygıları ve ağrıları artınca Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne başvuran Soydinç’e, yapılan muayene ve tetiklerde rahim, yumurtalık ve bağırsakları arasında yapışıklıklar tespit edildi. Hasta, acil ameliyata alınarak sağlığına kavuştu. “Hastamız ameliyattan 24 saat geçmeden sağlıkla taburcu oldu”

Süreç hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Talha Tiryaki, hastanın şiddetli kasık ve karın ağrısı ile geldiğini belirterek, rahim yumurtalık ve bağırsakları arasında yapışıklıklar tespit ettiklerini söyledi. Op. Dr. Tiryaki, “Soydinç’in hem rahim ve yumurtalık kanseri riskini ortadan kaldırmak hem de ağrılarını sonlandırmak için ameliyatını planladık. Laparoskopik (kapalı cerrahi) teknikle rahim ve yumurtalıklarını aldık, karın içi organları arasındaki tüm yapışıklıkları açarak ameliyatımızı başarılı bir şekilde sonlandırdık. Hastamız ameliyattan 24 saat geçmeden sağlıkla taburcu oldu’’ şeklinde konuştu. “Ciltte geniş ameliyat izi olmaz”

Jinekolojik operasyonların tamamına yakınında kapalı tekniği tercih ettiklerini dile getiren Op. Dr. Talha Tiryaki, “Operasyonlar geniş kesi yapılmadan (karın açılmadan) gerçekleştirilmektedir. Ciltte geniş ameliyat izi olmaz. Göbek içinden ve karından açılan yarım santimetrelik 2 küçük delikten bütün işlemler yapılmaktadır. Ciltte estetik açıdan rahatsız eden iz bırakmaz. Laparoskopi ameliyatları mikro-cerrahi prensipleriyle yapıldığından, karın içerisinde ve ameliyat alanlarında minimal hasar meydana gelmekte ve iyileşme daha kolay ve çabuk olmaktadır. Laparoskopi sonrası karın içerisinde operasyona bağlı yapışıklıklar daha az olmaktadır. Karın içinde gözlenmesi en zor bölgeler laparoskopi yöntemiyle rahatlıkla görülebildiğinden tedavi imkânı ve başarısı artmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanın ağrı şikâyeti daha az olduğundan hastanın genel durumu daha iyi olmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanede kalış süresi daha kısadır” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ACAR ÜNLÜ, MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

2024-04-01 10:40 - Marmaris

ULAŞIM DÜZENLEMELERİ: B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİNE YENİ FIRSATLAR

2024-03-25 16:56 - Ulusal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Kazanan Kavak, kazanan Türkiye olacak"

2024-03-27 15:44 - Siyaset

SERKAN YAZICI, “MARMARİS’İN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ!”

2024-04-01 01:03 - Marmaris

İstanbul iş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

2024-04-01 10:07 - Ekonomi

ROMANYA RUSLARA SCHENGEN VİZESİ

2024-04-01 10:29 - Turizm

ABD’de bir Muğlalı…

2024-03-28 13:45 - İnsan

MUĞLA VE İLÇELERİNDEKİ “VİDEO SAHTEKARLIĞI” TEPKİ ÇEKİYOR

2024-03-25 17:10 - Marmaris

FORT LAUDERDALE'DEKİ DENİZ ALTI ATIK LASTİK FELAKETİ

2024-03-25 17:07 - ÇEVRE

İYİ PARTİ SON MİTİNGİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2024-03-30 17:46 - Marmaris

İlgili Haberler

Yeni başhekim Sezgin’den personelle toplantı

17:01 - Sağlık

Op. Dr. Ömer Berberoğlu ANKA’da

16:11 - Sağlık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Trustlife’a ziyaret

15:38 - Sağlık

Kars’ta şap hastalığı geçti, hayvanlar yeniden meralara döndü

15:09 - Sağlık

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha modern bir görünüme kavuşuyor

15:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Araç içinde tüfekle vurulmuş halde bulundu

16:41 - Asayiş

Trump: "Netanyahu bir savaş kahramanı, ben de öyleyim"

13:18 - Siyaset

Kanlı Gecenin Ardından Tutuklu Sayısı 4’e Yükseldi

12:22 - Asayiş

Yaz aylarında çocuk sağlığına dikkat

10:06 - Sağlık

24 kilo ağırlığındaki kadından 3 kilo kist çıktı

10:02 - Sağlık