?>

Rahvan at heyecanı 13 Temmuz’da yaşanacak

Türkiye'nin dört bir yanından rahvan at yarışçıları, 13 temmuz pazar günü gölcük belediyesi geleneksel rahvan at yarışları değirmendere koşusu’nda hünerlerini sergileyecek.

Spor - 2 ay önce

Türkiye’nin dört bir yanından rahvan at yarışçıları, 13 Temmuz Pazar günü Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları Değirmendere Koşusu’nda hünerlerini sergileyecek.

Gölcük Belediyesi, geleneksel Rahvan At Yarışları’nın heyecanını yine yaşatmak için ev sahipliğini yaptığı Değirmendere Koşusu için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları Değirmendere Koşusu’nda heyecan, 13 Temmuz Pazar günü yaşanacak. Gölcük Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu pistinde saat 10.00’da başlayacak yarışlar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen rahvan at yarışçılarının mücadelesine sahne olacak. Gölcük Belediyesi, kültürel mirasa sahip çıkma hedefiyle; uzun yıllardır Türk kültürünün önemli bir parçası olan rahvan at yarışları geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Rahvan at yarışı meraklılarını bir araya getirecek ödüllü yarışlar; Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, İthal Atlar(A), İthal Atlar(B) ve Köylü Dört Nal kategorilerinde büyük heyecana sahne olacak.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: "Gölcük Belediyesi olarak ata sporcularımızdan olan rahvan atçılığa destek olmayı sürdürüyoruz. Hemşerilerimizi yarışları ve gösterileri izlemeye davet ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Biber Festivali kapsamında bisiklet yarışı nefes kesti

10:59 - Spor

A Milli Futbol Takımı, İspanya’yı konuk edecek

10:40 - Spor

Dünya Motokros Şampiyonası, MXGP Türkiye ile eş zamanlı başladı

10:39 - Spor

İstanbul’da Avrupa Oyunları ve Olimpiyat adaylığı toplantısı yapıldı

10:29 - Spor

Trabzonspor, Ernest Muçi’yi Trabzon’a getirdi

10:19 - Spor

Günün Manşetleri

Balonya, 6 Günde 30 Binden Fazla Ziyaretçiyi Ağırladı

14:23 - İnsan

Akciğer Kanseri Türkiye’nin En Ağır Yükü

13:52 - Sağlık

Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı’nı ruhsatsız çıktı

13:44 - Genel

Küller Arasından Sağ Çıkan Yılan Hayrete Düşürdü

13:36 - Asayiş

Cinayet Zanlısı 18 Gün Sonra Mağarada Yakalandı

13:33 - Asayiş