?>

Ramazan’da 25 ton kadayıf satışı hedefleniyor

DİYARBAKIR'DA RAMAZAN'A SAYILI GÜNLER KALA TATLICILARDA DA HAREKETLİLİK GÜNDEN GÜNE ARTMAYA BAŞLADI. VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ KADAYIF İÇİN SADECE BU AYDA 25 TON SATIŞ HEDEFLENİYOR.

İnsan - 4 ay önce

Diyarbakır’da Ramazan’a sayılı günler kala tatlıcılarda da hareketlilik günden güne artmaya başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kadayıf için sadece bu ayda 25 ton satış hedefleniyor.

Ramazan ayı öncesi Diyarbakır genelinde alışverişlerde yoğunluk başlarken, tatlıcılar da yoğun bir mesaiye girdi. İftar sofralarının vazgeçilmez ürünleri arasında bulunan Diyarbakır kadayıfında da siparişler yetiştirilmeye çalışılıyor. İşletmeler, kentin en çok talep gören tatlısı arasında bulunan kadayıfta Ramazan ayında 25 ton satış hedefliyor.

Kentin en köklü tatlıcısı olan ve 1968’te kurulan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta da 10 şubesi ile Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Diyarbakır’da 8, Ankara’da 2 olmak üzere toplam 10 şubesi bulunan işletme, Ramazan ayında 25 ton tatlı satışı hedefliyor ayrıca sütlü tatlılar ve güllaç üretimi de yapılacak.

Ramazan ayında iftar saatine kadar sadece tezgah satışı yapılacağını, müşterileri masalarda ağırlamayacaklarını aktaran Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecilerinden Samet Altunbay, bunun bir gelenek haline geldiğini ve 1968 yılından beri uygulandığını söyledi. Altunbay, "Ramazan ayına hazırlıklarımız başladı. Ramazan ayında güllaç ve soğuk baklava üretimimiz olacak. Ramazan ayında sütlü tatlılara talep daha fazla oluyor. İftara kadar içeride masa servisimiz olmayacak. Bu bizim için bir gelenek haline geldi. 1968’den beri bu şekilde çalışmaktayız" dedi.

Ay içinde ortalama 20-25 ton arasında tatlı satışı hedeflediklerini söyleyen Altunbay, ’’Ramazan ayında çok fazla tüketiliyor tatlı. Özellikle iftardan sonra müşterilerimiz tercih ediyorlar. İftar saatine yakın yoğunluğumuz çok fazla oluyor. Hazırlıklarımız başladı. Ramazan ayına hazırız. Tüm talepleri karşılayabilecek güçteyiz. Diyarbakır’da 8, Ankara’da 2 olmak üzere 10 tane şubemiz mevcut. Bu şubelerimizle hizmetimize devam etmekteyiz. Tabii ilerleyen zamanlarda farklı şehirlerde de şubeler açmayı hedefliyoruz. Şimdiden tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlarım’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem