RANT'A KİM DUR DİYECEK

Gündem - 2 yıl önce

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer Marmaris’te basın toplantısı düzenledi. İçmeler’deki Sinpaş’ın devremülk projesine ilişkin konuşan Usluer, “Biz çevreye zarar verilmesine izin vermeyeceğiz diye yola çıktık. Siyasetin rant aracı olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Böyle bir yapılaşmaya kalkarken Marmaris halkına sordunuz mu. Kent konseyi yargıya giderken Marmaris ve Muğla Belediyesi bu durum için ne yaptı. Burada kıyı kanunu ve kamu alanı ihlali var. Milli parkı tahribatı var. Doğa ve ekosistem üzerinde çok ciddi bir tahribat var. Kanal İstanbul’a itiraz ediyorsak, Marmaris için de izin vermememiz gerekiyor” dedi.

 

 

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer Marmaris’te basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç ve partililer katıldı.

Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, Menteşe’nin Bayır ve Deştin Mahalleleri arasına kurulacak çimento fabrikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çimento fabrikasının çevreye önüne geçilmez zararlar vereceğini kaydeden İbrahim Şimşek, “Menteşe Belediyesinin çimento fabrikasıyla ortak hareket ettiği aşikardır. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu işlerden haberdar olmaması, hatta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili eski Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban’ın da şuan da Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili olarak görev yapması düşünüldüğünde bu ruhsatlandırma sürecinin bilgisi dışında olmasının imkanı yoktur. Kamuoyunun bu şekilde bilgilendirilmesini uygun gördük” dedi.

TURİZME BALTA VURACAK BİR PROJEDİR

Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç, çevresel felakete yol açabilecek yanlışlara seslerini çıkartmaya devam edeceklerini kaydetti. Serdar Karaağaç, “Marmaris için elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz. İçmeler Kızılbük’teki inşaatla ilgili verdiğimiz soru önergelerine cevap verilmedi. Bu konuyu ısrarla gündemde tutmamızın temel sebebi, dünyanın incisi Marmaris’imizde çevreye çok büyük zararlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun için hep birlikte mücadele ediyoruz diyebilmeyi çok isterdim. Ama maalesef gördüğümüz kadarıyla bu işle ilgilenen sadece Marmaris Kent Konseyi var. Çok tebrik ediyorum. Bu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bilmemelerini isterim. Biz bu meseleyi Marmaris Belediye Meclisine taşımaya karar verdik. Arkadaşlarımız tarafından Marmaris Belediye Meclisine araştırma komisyonu kurulması için bir soru önergesi verilmişti. Bu soru önergesi CHP’li Meclis üyeleri tarafından reddedildi. Herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Belediyenin yaptığı açıklamadan biz tatmin olmadık. Marmarisliler bu konuyu tam bilmiyor. Bu rantın karşısında kimse sesini çıkartmıyor. Bunlara göz yumulması doğru değil. Turizme balta vuracak bir projedir.” diye konuştu.

SİYASETİN RANT ARACI OLARAK KULLANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Marmaris İçmeler’deki Sinpaş’ın devremülk projesine ilişkin konuşan Gaye Usluer, “Marmaris Kent Konseyinin yanında yerel yönetimin olmaması beni çok şaşırttı. O nedenle bu işin içinde belediye ve belediye başkanının olmamasına şaşırdım. İktidarla muhalefet birleşmişler aynı amaca hizmet ediyorlar. Biz çevreye zarar verilmesine izin vermeyeceğiz diye yola çıktık. Mavi çizgimizdir bu bizim. Siyasetin rant aracı olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Böyle bir yapılaşmaya kalkarken Marmaris halkına sordunuz mu. Kent konseyi yargıya giderken Marmaris ve Muğla Belediyesi bu durum için ne yaptı. Bu yurttaşlarımızın değerlendirmesine bırakıyorum. Burada kıyı kanunu ve kamu alanı ihlali var. Milli parkı tahribatı var. Doğa ve ekosistem üzerinde çok ciddi bir tahribat var. Kanal İstanbul’a itiraz ediyorsak, Marmaris için de izin vermememiz gerekiyor” dedi.

HER SİYASİ PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARSIN

Gelecek seçimler hakkında konuşan Usluer, “Elektriğe yapılan zamlar için tüm Türkiye sokaktaydı. Ülkenin her yerinde emekçiler meydandaysa bunun tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Kendi bekasını korumak için seçim havası yaratmak istiyorlar. Biz buna karşıyız. Vatandaş Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin düşüncesinde değil. Anketlere göre Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oylarının düşmesine rağmen muhalefet partilerinin oyları yükselmiyor. Vatandaş muhalefet partilerine güvenmiyor. Biz bunun için yola çıktık. Biz muhalefet partilerinin adımlarını önemsiyoruz. Seçmen sandığa gittiğinde bağımsız olacaktır. Biz Memleket Partisi olarak diyoruz ki seçime cumhurbaşkanı adayı konusunda her siyasi partisinin kendi adayını çıkarması doğru olacaktır. Çatı adaylarla kazanılamadığını geçmiş seçimlerde gördük” ifadelerini kullandı.

MİKAİL ZEYBEK

Haftanın Öne Çıkanları

KÖYLÜLERİN SU NÖBETİ

2022-02-14 08:31 - Yaşam

ESNAF ODASINDAN TANITIM ATAĞI

2022-02-14 08:30 - Turizm

Datça Badem Çiçeği Festivali sönük geçti

2022-02-13 19:00 - Genel

Başkan Gürün, görevine başladı

2022-02-14 11:30 - Genel

Merhum sanatçının kızından şok iddia

2022-02-17 13:00 - Magazin

5 bin ton tıbbi atık bertaraf edildi

2022-02-16 14:00 - Sağlık

Evde bakım hizmetlerine hekim ve psikolog desteği

2022-02-19 12:00 - Sağlık

26 Bin Can Dostu tedavi edildi

2022-02-15 14:00 - Sağlık

Muğlada üretilen çiçekler 25 ilin sokaklarını süslüyor

2022-02-12 13:30 - Ekonomi

Bodrumun Hentbolcü kızları yarı finallerde

2022-02-16 13:30 - Spor

İlgili Haberler

Alaplı’da uyuz paniği

12:22 - Gündem

Erenler’de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 33 mahallede hummalı şekilde çalışıyor

12:20 - Gündem

Kepenekli Mahallesi’nin su sıkıntısı için yeni sondaj kuyusu açıldı

11:55 - Gündem

Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi 2 katına çıkarıyor

11:44 - Gündem

Başkan Toptaş: "Bugünden itibaren, ’Yerinde Dönüşüm Ofislerimizi’ oluşturmuş bulunuyoruz"

11:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Küçükçekmece’de kadın cinayeti

12:21 - Asayiş

Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi

12:20 - Asayiş

Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde 7 katlı bir binanın zemin katındaki depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluşurken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı.

12:18 - Asayiş

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

12:10 - Asayiş

Park halindeki otobüs alev alev yandı

12:07 - Asayiş