?>

Rektör eşi Ebru Kırışık’tan açıklama: "Yasal süreçler tarafımca başlatılmıştır"

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FATİH KIRIŞIK’IN EŞİ EBRU KIRIŞIK, SON GÜNLERDE BAZI BASIN VE YAYIN ORGANLARINDA KENDİSİ HAKKINDA YER ALAN HABER VE PAYLAŞIMLARA İLİŞKİN YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI.

İnsan - 6 ay önce

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın eşi Ebru Kırışık, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında kendisi hakkında yer alan haber ve paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

Ebru Kırışık, fotoğrafının da kullanıldığı söz konusu haberlerin gerçeğe aykırı ve mesnetsiz olduğunu belirterek, "Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında, şahsım hakkında fotoğrafımın da paylaşımı suretiyle gerçeğe aykırı, mesnetsiz ve somut hiçbir bilgiye dayanmayan haber ve paylaşımların yer aldığını üzülerek görmekteyim" ifadelerini kullandı.

Aynı içerikteki asılsız iddiaların ısrarla tekrar edilmesine tepki gösteren Kırışık, bu durumun basın meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını vurgulayarak, "Bu asılsız iddiaların gazeteci ve haberci sıfatıyla hareket eden kişiler tarafından ısrarla tekrar edilmesi, basın meslek ilkeleriyle bağdaşmayan, toplumun ortak değerlerine aykırı olup kutsal aile kurumunu hiçe sayan nitelikte olup, şahsımın ve ailemin kişilik haklarına açık bir saldırı teşkil etmektedir" dedi.

Açıklamasında aile kurumuna dikkat çeken Kırışık, "Hiçbir menfaat, aile kurumunun üzerinde değildir. Bu tür yayınlar yalnızca gerçeği çarpıtmakla kalmamakta; ailemize, çocuklarımıza ve özel hayatımıza yönelik ağır bir psikolojik şiddet oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Gerçek dışı yayınlara karşı hukuki süreç başlattığını ifade eden Ebru Kırışık, "Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür gerçek dışı yayınlar nedeniyle hukuki haklarımı korumak amacıyla yasal süreçler tarafımca başlatılmıştır. Basın etiğine ve hukuka açıkça aykırı şekilde yapılan bu yayınların düzeltilmesi ve bu tekzibin yayımlanması zorunlu hale gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Sürecin hassasiyetle ele alınmasını isteyen Kırışık, "Ailemize karşı uygulanan bu psikolojik şiddete karşı ilgili kamu kurumlarının gereken adımları atacağına inanıyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği bu cevap niteliğindeki tekzibin yayımlanmasını saygıyla talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

MARMARİS’TE FIRTINA’NIN ETKİLERİ SÜRÜYOR

2026-01-30 13:00 - Marmaris

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

BAŞKAN MANDALİNCİ’DEN PINARLIBELEN VE GÖKPINAR’A SAHA ZİYARETİ

2026-01-30 15:50 - Genel

MUĞLA GENELİ YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

2026-01-30 15:04 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI CENGİZHAN GÜNGÖR'' MUĞLA'DA SU KRİZİ YOK YÖNETİM KRİZİ VAR''

2026-01-30 15:08 - Genel

Marmaris’te hafta sonu hava nasıl olacak?

2026-01-29 15:00 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Kilis’te gençlerle buluştu

18:23 - İnsan

Vali Erdinç Yılmaz’dan yaralı itfaiyecilere ziyaret

17:38 - İnsan

Kırıkkale Belediyesi’nin eğitim desteği YKS sonuçlarına yansıdı

17:05 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den orman yangınlarına karşı önleyici seferberlik

16:38 - İnsan

Kars Valisi Ziya Polat’tan bağımlılıkla mücadelede net mesaj

16:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim