?>

Rektör Hacımüftüoğlu: "Üniversitelerimiz, YÖK Liderliğinde Stratejik Adımlar Atıyor"

Yükseköğretim kurulu (yök) tarafından yürütülen araştırma üniversiteleri destek programı (adep) kapsamında, boğaziçi üniversitesi ev sahipliğinde "araştırma üniversiteleri değerlendirme toplantısı" gerçekleştirildi. Atatürk üniversitesi rektörü prof. Dr. Ahmet hacımüftüoğlu’nun da yer aldığı toplantıya; yök başkanı prof. Dr. Erol özvar, cumhurbaşkanlığı strateji ve bütçe başkanı ibrahim şenel’in yanı sıra türkiye’nin önde gelen araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları ve bürokratlar katıldı.

Eğitim - 4 ay önce

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde "Araştırma Üniversiteleri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun da yer aldığı toplantıya; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’in yanı sıra Türkiye’nin önde gelen araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları ve bürokratlar katıldı.

Toplantıya Atatürk Üniversitesini adına katılan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitelerin araştırma-geliştirme, bilimsel üretkenlik, uluslararasılaşma ve dijital dönüşüm alanlarındaki performanslarının masaya yatırıldığı bu tür buluşmaların, yükseköğretim sisteminin geleceği açısından son derece kıymetli olduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Özvar: "Araştırma Üniversitelerimiz, Türkiye’nin Akademik Hedeflerine Yön Veren Kurumlardır"

Açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Araştırma Üniversiteleri Programı’nın başlangıcından bu yana geçen dört yıllık süreçte, performans bazlı izleme ve destekleme mekanizmalarının başarıyla yürütüldüğünü ifade etti. Özvar, 2028 yılına kadar dünya sıralamalarında ilk 500’de yer alacak Türk üniversitesi sayısının 10’a çıkarılmasının hedeflendiğini ve bu hedefe ulaşma yolunda güçlü bir irade sergilendiğini vurguladı.

"Bugün artık sadece hedef koymak değil, bu hedeflere ulaşacak kapasiteye sahip üniversitelerimiz olduğunu da memnuniyetle görüyoruz" diyen Özvar, araştırma üniversitelerinin uluslararası görünürlüğünün artmasının, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişimine doğrudan katkı sunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Araştırma Ekosistemine Yön Veren Üniversiteler, Geleceğin Dünyasında Aktif Rol Oynayacak"

Toplantı kapsamında değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, araştırma üniversitelerinin yıllık performanslarının analiz edildiği bu tür toplantıların, üniversiteler arası iş birliğini artırmasının yanı sıra her kurumun kendi araştırma ve geliştirme stratejisini gözden geçirmesi adına da önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

"Bilimsel üretkenliğe dayalı büyüme ve gelişme vizyonuyla hareket eden üniversitelerimizin bir araya gelerek ortak hedefler belirlemesi, ülkemizin akademik potansiyelinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Özellikle Araştırma ve geliştirme odaklı çalışmalar yürüten ve üretilen bilgiyi ürüne dönüştüren üniversiteler, geleceğin dünyasına yön verecek kurumlar olarak önemli bir rol üstlenecektir" ifadelerini kullanan Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin son yıllarda Ar-Ge ve uluslararasılaşma alanlarında kaydettiği ilerlemelere dikkat çekti.

ADEP kapsamında üniversitelere sağlanan kaynakların önemli oranda artmasının sağladığı katkılara vurgu yapan Rektör Hacımüftüoğlu: "Bu kaynaklar, üniversitelerin nitelikli akademik üretimlerini teşvik etme, genç araştırmacıları destekleme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunma noktasında kritik rol oynamaktadır" dedi.

Dijital Dönüşüm ve Uluslararası Görünürlük Vurgusu

Toplantıda ayrıca, YÖK tarafından hazırlanan "2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu" doğrultusunda dijitalleşme, kalite yönetimi, uluslararasılaşma ve veriye dayalı yönetim başlıkları da ele alındı. YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin dijital olgunluk düzeylerinin tespit edilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni proje hakkında bilgi vererek, bu çalışmanın yükseköğretim sisteminin bütüncül bir dijital dönüşüm stratejisiyle ilerlemesi adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

İlgili Haberler

ESOGÜ’de ’Sürdürülebilirlik ve Rekabet Hukuku Sempozyumu’ gerçekleşti

16:58 - Eğitim

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi 7/24 öğrencilerin yanında

16:57 - Eğitim

eTwinning Temel Eğitim Çalıştayı Diyarbakır’da başladı

16:19 - Eğitim

Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "Dünya, eğitim bilimleri ve diğer bilimler açısından çok farklı bir dönemden geçiyor"

16:09 - Eğitim

Mesleki eğitimde yeni adımlar için bir araya gelindi

14:48 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kadın güvenlik güçlerinden KADES tanıtımı

16:34 - Genel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: "Ülke genelinde yağış bekleniyor"

16:10 - Gündem

A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık kampı için toplandı

16:03 - Spor

Kasım indiriminde dolandırıcılıklara dikkat

15:17 - Genel

Fenerbahçe, 1 günlük iznin ardından çalışmalarına devam etti

14:42 - Spor