?>

Rektör Hacımüftüoğlu, uluslararası aşı bilimi kongresine katıldı

Kayseri’de, erciyes üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası aşı bilimi kongresi bugün itibariyle başladı.

İnsan - 7 ay önce

Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi bugün itibariyle başladı.

16-18 Ekim 2024 tarihleri arasında devam edecek olan kongreye, Türkiye genelinden ve yurtdışından çok sayıda bilim insanı katılım sağladı. Kongrenin bu yılki teması “Yenilikçi Aşı Teknolojileri” olarak belirlenirken, kongrede aşı bilimi alanında son gelişmelerin yanı sıra, genç araştırmacılar için iş birliği olanakları ve yeni projeler ele alınacak.

Kongrenin açılış programına katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, yaptığı konuşmada aşı biliminin hem Türkiye hem de dünya için önemine değindi. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, "Pandemi dönemi, aşıların insan sağlığı üzerindeki kritik rolünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bu noktada, yenilikçi teknolojilere dayalı aşıların geliştirilmesi, sadece sağlık sektörünün değil, aynı zamanda toplumların geleceğinin şekillenmesinde de büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Hacımüftüoğlu, genç bilim insanlarına hitaben yaptığı konuşmada ise, bilimsel iş birliklerinin ve yeni projelerin bu tür kongrelerde filizlendiğini belirterek, Atatürk Üniversitesinin aşı bilimi alanındaki araştırmalara olan katkısının altını çizdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da video konferans yöntemiyle kongreye katılarak, genç araştırmacıları ve bilim insanlarını tebrik etti. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise, Erciyes Üniversitesinin bu alandaki çalışmalarının küresel boyutta ses getirdiğini vurguladı.

Kongre süresince; inaktif aşılar, mRNA aşıları, viral vektör teknolojileri, yapay zeka kullanılarak yapılan aşı tasarımları gibi birçok yenilikçi konu başlıklarında oturumlar düzenlenecek. Aşı teknolojilerinin yanı sıra, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede geliştirilen yeni aşılar, kanser ve nörolojik hastalıklara karşı aşı çalışmaları, veteriner aşılar ve aşı politikalarının sosyo-politik etkileri de kongrede ele alınacak önemli konular arasında yer alıyor.

Kongrenin sonunda, genç bilim insanları yaptıkları başarılı sunumlar ile ödüllendirilecek. Bu ödüller, bilim dünyasında genç araştırmacıların teşvik edilmesine ve uluslararası iş birliklerinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Menteşe’de "Aynı Güneşin Altında" buluştular

21:44 - İnsan

Engelli bireylerin askerlik sevinci

20:46 - İnsan

Muğla’da 64 engelli birey yemin ederek bir günlüğüne asker oldu

20:17 - İnsan

Merzifon 5. Ana Jet Üssü’nde engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı

19:55 - İnsan

Sivas’ta engeller sahnede aşıldı

19:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset