?>

Rektör Hacımüftüoğlu, üniversite hastaneleri birliği olağanüstü genel kurul toplantısına katıldı

Atatürk üniversitesi rektörü prof. Dr. Ahmet hacımüftüoğlu, istanbul üniversitesi-cerrahpaşa rektörü prof. Dr. Nuri aydın başkanlığında gerçekleştirilen üniversite hastaneleri birliği (ühb) olağanüstü genel kurul toplantısına katıldı.

İnsan - 1 yıl önce

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın başkanlığında gerçekleştirilen Üniversite Hastaneleri Birliği (ÜHB) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına katıldı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ev sahipliğinde Orman Fakültesinde düzenlenen toplantıya, üniversite rektörleri, rektör yardımcıları, başhekimler ve birlik üyesi üniversitelerin temsilcileri katılım gösterdi.

Toplantıda, üniversite hastanelerinin mevcut durumu ele alınarak, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Bunun yanı sıra, Divan Kurulu seçimi ile birlikte birlik faaliyet raporunun sunumu yapıldı ve yönetim ile denetim kurulları seçimleri gerçekleştirildi. ÜHB’nin önceki dönem başkanlarından İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve birliğin kurucu başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet de toplantıya katılarak katkıda bulundu. Rektör Hacımüftüoğlu: “Üniversite Hastaneleri, Nitelikli Sağlık Hizmetlerinin Sağlanmasında Kritik Bir Rol Üstlenmektedir”

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite hastanelerinin sağlık sistemi içindeki önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Üniversite hastanelerimiz, sadece sağlık hizmeti sunmanın ötesinde, eğitim ve araştırma faaliyetleri ile toplum sağlığına büyük katkılar sunan yapılardır. Bu hastaneler, nitelikli sağlık hizmetlerinin sağlanmasında ve sağlık alanındaki inovatif çözümlerin geliştirilmesinde kritik bir rol üstlenmektedir. Toplantımızda bu yapının daha da güçlendirilmesi adına çok değerli görüş alışverişlerinde bulunduk. Toplantının, ülkemiz sağlık sistemi ve üniversitelerimiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Başta bu toplantıya ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Toplantı çıktılarının ülke sağlık sektörü ve üniversiteler için önemli bir yol haritası oluşturması beklenirken, üniversite hastanelerinin gelecekte daha etkin bir hizmet sunabilmesi adına ortak adımların atılması kararlaştırıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

MUĞLA TATLILARININ EŞSİZ LEZZETİ

2024-09-18 13:44 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Damda kar temizlerken üzerlerine çığ düştü

22:59 - İnsan

Yolu kapanan köydeki hastanın ilaçları için ekipler seferber oldu

22:47 - İnsan

Kütahya’da eğitime 1 gün ara

21:59 - İnsan

Samsun’da kar çocuklara eğlence, sürücülere çile oldu

20:57 - İnsan

UMKE ekipleri iki hastayı hastaneye ulaştırdı

20:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan