?>

Rusya'da Yurt Dışı Seyahatlere Vergi Teklifi

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı İlya Umansky, yurtdışına yapılan seyahatlerden vergi alınmasını önerdi. Öneri, iç turizmi desteklemek amacıyla yeni bir devlet fonu oluşturmayı hedefliyor.

Turizm - 2 yıl önce

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı İlya Umansky, yurt dışına yapılan seyahatlerden vergi alınmasına yönelik bir teklifte bulundu. Bu öneri, iç turizmi desteklemek amacıyla bir devlet fonu oluşturmayı amaçlıyor.

GazetemRu'da yer alan habere göre, Umansky, yurtdışına tur düzenleyen her bir tüketiciden para toplayacak bir fonun kurulmasını önerdi. Bu fon, ihracat vergisine benzer bir yapı ile çalışacak ve mevcut sorunlara çözüm sunmayı hedefleyecek.

Umansky, Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, “Mevcut enstrümanlara bir alternatif olarak, gerçekleşen her bir yurtdışı tur satışından devlet bütçesine, turist vergisine benzer şekilde, tüketici tarafından ödenecek bir turist vergisi getirilebilir. Bu durumda devlet, turistlere güvence vermeli ve böyle bir fona yapılan ödemelerden elde edilen kar payları, örneğin 'Beş Deniz ve Baykal Gölü' gibi iç turizm altyapısının geliştirilmesine yönlendirilebilir” dedi.

Birliğin uzmanları, tur operatörlerinin kişisel sorumluluk fonlarındaki para miktarının büyük boyutlara ulaştığını ve yasal kısıtlamalar nedeniyle bu paranın gelir getirmediğini belirtiyor. Yeni bir fonun oluşturulmasının yalnızca tüketici haklarının korunmasını sağlamakla kalmayacağı, aynı zamanda iç turizm altyapısının gelişimine de katkıda bulunacağı ifade ediliyor.

Umansky’nin önerisi, Rusya'daki iç turizmin desteklenmesi ve yurtdışı seyahatlerdeki risklerin azaltılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu fon sayesinde, yurtiçindeki turizm faaliyetlerinin canlandırılması ve turistlerin güvence altına alınması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

HALFETİ: HALİL İLE FATMA’NIN EFSANESİYLE DOLAŞAN KAYIP KENT

2024-10-23 13:06 - Gezi

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Kızkumu Plajı Turistlerin Akınına Uğruyor

11:49 - Turizm

Londra sokaklarında Marmaris rüzgârı

12:05 - Turizm

Akyaka Bayram Yoğunluğunun Ardından Sakinliğe Döndü

12:41 - Turizm

CANLARI PAHASINA SERİNLİYORLAR!

19:26 - Turizm

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

15:57 - Turizm

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim