?>

Rusya’dan Ukrayna’ya geniş kapsamlı hava saldırısı: 3 yaralı

Rusya'nın ukrayna'daki yerleşim bölgeleri ve enerji tesislerine düzenlediği hava saldırısında 3 kişi yaralandı. Ukrayna, rusya'ya ait 39 füze ile 20 iha'nın düşürüldüğünü duyurdu.

Asayiş - 12 ay önce

Rusya’nın Ukrayna’daki yerleşim bölgeleri ve enerji tesislerine düzenlediği hava saldırısında 3 kişi yaralandı. Ukrayna, Rusya’ya ait 39 füze ile 20 İHA’nın düşürüldüğünü duyurdu.

Rusya, Ukrayna’ya son dönemdeki en geniş kapsamlı hava saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya tarafından fırlatılan 55 füzeden 39’unun, 21 İHA’dan ise 20’sinin düşürüldüğünü açıkladı. Enerji Bakanı German Galuşenko yaptığı açıklamada, Rusya’nın Poltava, Kirovohrad, Zaporijya, Lviv, Ivano-Frankovsk ve Vinnitsya bölgelerindeki enerji tesislerini hedef aldığını ifade etti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko da saldırılar sonucu Kiev bölgesinde 2 kişinin, Kirovohrad bölgesinde ise 1 kişinin yaralandığını söyledi. Klymenko, yaklaşık 350 personelin yangın çıkan ve hasar gören enerji tesisleri, toplu taşıma araçları, otomobiller, 30 ev ile bir itfaiye istasyonuna müdahale ettiğini belirtti.

Saldırılar nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanırken, Lviv Bölge Valisi Maksim Kozitskiy Rusya’nın bölgedeki bir doğal gaz depolama tesisine saldırı düzenlediğini söyledi. "Dünya yeni Nazizm’e fırsat vermemeli"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy saldırılara ilişkin açıklamasında, "İkinci Dünya Savaşı’nda Nazizm’e karşı Zafer ve Anma Günü’nde Nazi yanlısı Putin, Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı gerçekleştirdi. 50’den fazla füze ve 20’den fazla ’Shahed’ insansız hava aracı Lviv, Vinnitsya, Kiev, Poltava, Kirovohrad, Zaporijya ve Ivano-Frankivsk bölgelerindeki altyapıyı hedef aldı. Gerekli tüm servisler Rus terörünün verdiği zararları gidermek için çalışıyor. Kimin ne olduğunu tüm dünyanın anlaması gerekiyor. Dünya yeni Nazizm’e fırsat vermemeli" dedi.

Moskova’dan saldırılara ilişkin açıklama yapılmadı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

İlgili Haberler

Yenişehir’de kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

01:32 - Asayiş

Motosikletli saldırgan çiğ köfteciye ateş açtı: 1 yaralı

01:26 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı meselesinde kan aktı: 1 ölü

00:36 - Asayiş

Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüyle polisin imtihanı: Araçtan inmedi, alkolmetreye üflemedi

00:31 - Asayiş

Cizre’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

00:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor