?>

Sabri Ülker Vakfı Başkanı İçöz: "Türkiye’deki beslenme, sağlık ve gıda okuryazarlığı düzeyi, diğer ülkelerin gerisinde"

SABRİ ÜLKER VAKFI BAŞKANI TALAT İÇÖZ

Sağlık - 2 ay önce

Konferansın beslenme bilincini artırmaya dönük olarak konumlandırıldığını vurgulayan Sabri Ülker Vakfı Başkanı Talat İçöz, "Avrupa Gıda Bilgi Konseyi’yle yaptığımız bir çalışmada gördük ki Türkiye’deki beslenme, sağlık ve gıda okuryazarlığı düzeyi, diğer ülkelerin bir hayli gerisinde" dedi.

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’, Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sabri Ülker Vakfı’nın tanıtım filmiyle başlayan etkinlikte, ‘Gıda ve beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar’, ’İnsan yanlış bilgiye neden inanır?’ ve ‘Sağlık iletişimi ve yanlış beslenme bilgileri’ başlıkları yerli ve yabancı uzmanlar tarafından ele alındı. Konferansa Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hünkar Korkmaz ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan akademisyenler ve bilim insanları katıldı. "Türkiye’deki beslenme, sağlık ve gıda okuryazarlığı düzeyi, diğer ülkelerin gerisinde"

İnsan sağlığında beslenme, sağlık ve gıda okuryazarlığı düzeyinin önemli olduğunu vurgulayan Sabri Ülker Vakfı Başkanı Talat İçöz, "Tüm dünyada gıda ve dengeli beslenmeye yönelik bir ilgi artarken, bilgi sahibi olmayan kişilerce yapılan açıklamalar, kamuoyunda kafa karışıklığına neden olabiliyor. Bu durum da dezenformasyonu ve bunu beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa Gıda Bilgi Konseyi’yle yaptığımız bir çalışmada bu konuyu araştırdık ve gördük ki Türkiye’deki beslenme, sağlık ve gıda okuryazarlığı düzeyi, diğer ülkelerin bir hayli gerisinde. Bu noktadan hareketle 15’inci yılımızda 5. Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’nın bilgi kirliliğiyle mücadele ve beslenme bilincini artırmaya dönük en önemli etkinliğimiz olarak konumlandırdık. Vakfımızın çekirdeğini oluşturan bilim kurulumuz, birikim ve tecrübeleriyle bu çalışmayı zenginleştirecek, konferansın gıda okuryazarlığı seviyesini yükseltmesine, bilgi kirliliğini azaltmasına, katkı sunmasını, gıda ve beslenme bilincindeki tercihlere yeni bir kapı aralamasını diliyorum" açıklamalarında bulundu. "Çocuklarımın ve torunlarımın hala bir geleceği var"

Konferansın beslenme, sağlık ve eğitim alanlarında güçlü bir ses oluşturacağını vurgulayan Prof. Dr. Hünkar Korkmaz, "Toplantımız, sürdürülebilir bir gelecek için beslenme alanındaki kavram yanılgılarının giderilmesi, halk sağlığı ve eğitim konusundaki farkındalığının arttırılmasına duyulan ihtiyaç ve ilgiyi vurguluyor. Çocuklarımın ve torunlarımın hala bir geleceği var. Onların sağlıklı bir yaşam hakkı var, nitelikli bir eğitim hakkı var. Yenilikler yapmamız gerekecek, yeni ortaklara ulaşmamız gerekecek. Konferansta sunum yapacak olan değerli bilim insanlarının birikimleriyle ve deneyimlerini, insanlığa hizmet etme çabasıyla birleştirmeleri çok değerli bir adımdır. Bu sunumların her birinin içerikleri farklı olsa da hepsi bir bireyin onuruna yakışır, yaşam standartlarına ulaşabileceği daha adil bir dünya arayışıyla oluşturulmuştur. Toplumsal düzeyde beslenme ve gıda hakkı yazarlığının geliştirilmesi için beslenme, sağlık ve eğitim hizmetlerinin birlikte yürütülmesi gerekir. Konferansın beslenme, sağlık ve eğitim alanlarında ülkemiz ve uluslararası bir gündemde üst sıralara taşımak için yenilenmiş ve güçlü bir ses oluşturacağı umudunu taşıyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

’Şehzade Mustafa’ya sette doğum günü sürprizi

2025-11-09 11:47 - Magazin

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Karagöz Festivali dünyayı Bursa’da buluşturuyor

2025-11-13 10:41 - Magazin

Melek Baykal, Jess Molho’nun boşanma davasında tanık olarak dinlendi

2025-11-10 16:26 - Magazin

Beykoz’da trafik kazası geçiren Özgü Namal hastaneden taburcu oldu

2025-11-12 14:51 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Bodrum’da yargılanan 14 sanıktan 7’si tahliye oldu

2025-11-11 09:20 - Asayiş

Mehmet Oktay’dan Suç Duyurusu

2025-11-13 16:45 - Marmaris

Ara Tatilin 10 Kasım’a Denk Gelmesine Vatandaşlardan Tepki

2025-11-10 16:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Hakkari’de karda mahsur kalan ambulansa belediye ekiplerinden destek

22:53 - Sağlık

Yolu kapalı köyde rahatsızlanan anne ve bebeği ambulans helikopterle kurtarıldı

20:54 - Sağlık

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2025’te 1 milyon 857 bin hastaya sağlık hizmeti sundu

18:47 - Sağlık

Bingöl’de UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında hastaya umut oldu

18:33 - Sağlık

UMKE ekipleri iki hastaya zamanında müdahalede bulundu

17:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan