?>

Sadık Doğruer: "Kültür Yolu Festivali’nin En Dolu Noktası Çeşme Oldu"

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KAPSAMINDA, 1 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ ÇEŞME KALESİ ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kültür Sanat - 7 saat önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali kapsamında, 1 Kasım Cumartesi günü Çeşme Kalesi önünde gerçekleştirilen gastronomi etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, "Merkez dışındaki etkinliklerin en dolu geçtiği ilçe Çeşme oldu" dedi.

Etkinliğe Alaçatı Turizm Derneği ve Ilıca Otel de destek verirken, Gastronomi Eğitmeni Aziz Yoldaş, konuklara deniz mahsullü makarna, antik dönem kabak yemeği ve Germiyan Mahallesi’nin ünlü yemeği Çalkama yapımını uygulamalı olarak anlattı. Hazırlanan yemekler, Ilıca Otel’in özel atıştırmalıkları ve Reyhan Şerbeti eşliğinde davetlilere ikram edildi.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, Çeşme’nin bu yıl ilk kez Kültür Yolu Festivali’ne dahil olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çeşme’de Kültür Yolu Festivali ilk kez düzenleniyor. Festival, 25 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında sergileriyle, atölyeleriyle, söyleşileriyle ve gastronomi etkinlikleriyle dolu dolu geçti. Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve Müze Müdürlüğümüzün katkılarıyla başarılı bir festival gerçekleştirildi.

‘Çeşme’den Esintiler’ karma resim sergimiz Radisson Blu Oteli’nde; ‘Bizans’tan Osmanlı’ya Anadolu’ya İz Bırakan Kadınlar’ koleksiyonu Aya Haralambos Kilisesi’nde; ‘Çeşme’nin Su Altı Güzellikleri’ ve ‘Gemi Tasvirleri’ sergileri Çeşme Kalesi’nde; ‘Çeşme’nin Tarihi Yapıları’ ve ‘Çeşme’nin Çeşmeleri’ sergileri ise Kent Belleği Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Bugün de gastronomi etkinliğiyle festivalimize lezzet kattık. İzmir genelinde 30 noktada yaklaşık 610 etkinlik düzenlendi. Ancak merkez dışındaki etkinliklerin en dolu geçtiği ilçe Çeşme oldu. Seneye çok daha iyisini yapacağız."

Festivalin son günü, Çeşme Kalesi’nde ÇEŞKA tarafından gerçekleştirilecek "Gelenekten Geleceğe Ebru Atölyesi", saat 14.00’te Alaçatı Meydanı’ndaki "Sokak Tiyatrosu ve Performans Şenliği" ve 15.30’da başlayacak "Çocuklar İçin Masal ve Kukla Şenliği" etkinlikleriyle tamamlanacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

EKOTİM MARMARİS'TEN ORMANLIK ALANLARDA TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

2025-10-27 15:01 - Marmaris

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Cumhuriyet’in 102.yıl coşkusu Marmaris’te yaşanıyor 

2025-10-29 13:25 - Marmaris

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

2025-10-30 13:41 - Asayiş

Marmaris’e eğitimde beş ödül birden aldı

2025-10-27 15:06 - Eğitim

İlgili Haberler

Milli Mücadele Müzesi Gaziantep tarihini anlatıyor

15:31 - Kültür Sanat

Miraç Çağrı Aktaş Mardian MALL’da okurlarıyla buluştu

15:19 - Kültür Sanat

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na yoğun ilgi

14:55 - Kültür Sanat

’Edremit Tatlıları’ etkinliği büyük ilgi gördü

14:43 - Kültür Sanat

14 ülkeden 54 yazar ve şair Türkçe Sokağı’nda buluştu

14:48 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bir ayağınızın numarası diğerinden büyükse dikkat

15:17 - Sağlık

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

14:44 - Sağlık

Fenerbahçe’den, Beşiktaş maçına gidecek taraftarlara bilgilendirme mesajı

14:38 - Spor

30 metrelik kuyuya düşen işçinin ölümünde yeni gelişme

14:21 - Asayiş

Asansör bakımı için gitmişti, halatla makaranın arasına ayağını sıkıştırdı

14:15 - Genel