?>

Sadıkoğlu’nun ana gündemi mücbir sebep

Sadıkoğlu’nun ana gündemi mücbir sebep

Ekonomi - 1 yıl önce

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın müşterek komite toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “31 Ağustos’ta sona erecek olan mücbir sebep süresinin uzatılması ihtiyaçtan öte zorunluluktur. Sürenin iş yerleri ve konutlar teslim edilene kadar uzatılması konusunda siyasilerden destek bekliyoruz. Bu konu sadece ticaret ve sanayi odasının değil, şehrin gündemi olmalı” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın müşterek komite toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun başkanlığında 30 meslek komitesinde yer alan meclis üyeleri, komite başkanları ve komite üyelerinin katılımıyla düzenlendi.

Deprem sonrası tüm sektörlerde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Sadıkoğlu’nun ana gündemi mücbir sebep oldu. Başkan Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep süresi son kez denilerek, 31 Ağustos 2024’e kadar uzatılmıştı. Eğer mücbir sebep 2 ay sonra sona ererse ertelenen vergi ve SGK borçları dağ gibi önümüze çıkacak. Hiçbir üyemizin bunu karşılayacak gücü şuan yok. Mücbir sebep süresinin uzatılması konusunda siyasilerden destek bekliyoruz. Bu konu sadece ticaret sanayi odasının değil, şehrin gündemi olmalı. Seçimlerde halktan oy alarak seçilip meclisten maaş alan, memleketinin menfaatlerini korumak için yemin eden vekillerin mücbir sebebinin kaldırılmasının karşısında olmasını istiyoruz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de maliye bakanımıza şehrin halinin net anlatılması lazım. Hem iktidar hem de muhalefet partilerinin vekillerine sesleniyorum. Mücbir sebep konusu ana gündeminiz olmalı. Mücbir sebep süresinin uzatılması ihtiyaçtan öte zorunluluk. Uzatılmazsa hem üreticilerimiz hem de 21 metrekare konteynerde ayakta kalma mücadelesi veren depremzede esnafımız için ciddi sorunları beraberinde getirecektir. Uygulamanın 5 yıl sürdüğü Van depremi örneğinde olduğu gibi, depremzede firmalarımız toparlanıncaya, iş yerleri teslim edilinceye kadar mücbir sebep hali devam etmelidir” şeklinde konuştu.

Üyelerinin deprem sonrası mevcut durum ve ihtiyaç analizini çıkardıklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Yaşadığımız deprem sonrası üyelerimizin mevcut durum analizini yapmak üzere 10 bin 600 üyemizin büyük çoğunluğuna ulaşmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonunca ortaya çıkan kapsamlı ihtiyaç ve durum analizini gerek şehrimize gelen, gerekse Ankara’da birçok toplantıda bakanlar ve yetkililerle paylaştık. Komite toplantılarında alınan kararları, gerekse üyelerimizin bizlere ilettiği sektörel sorunları anında ilgili bakanlığa ve kurumu resmi yazılarla iletiyoruz. Hep sahada sizlerle birlikteyiz, sahada olmayı da sürdüreceğiz. Bugünkü toplantımızdan çıkan sonucu ilgili bakanlıklar ve kurumların tamamı ile paylaşıp sorunların ivdi çözümü için girişimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

İlgili Haberler

ASO Başkanı Ardıç: "2026 yılı için açıklanan asgari ücretin tüm çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum"

20:38 - Ekonomi

Çayeli Bakır’da 3. seviye acil durum tatbikatı gerçekleştirildi

18:06 - Ekonomi

Edremit Tarıma Dayalı OTB’de dev adım

17:39 - Ekonomi

DTO’da iş insanlarına yeni bakış açıları anlatıldı

17:34 - Ekonomi

DSO’da yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi

17:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim