?>

Sadıkoğlu: "Deprem mağduru esnafın borçları silinmeli"

Malatya ticaret ve sanayi odası (mtso) yönetim kurulu başkanı oğuzhan ata sadıkoğlu, matim iş merkezi’ni ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Cep telefonu, aksesuar ve giyim başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen sadıkoğlu, iş merkezindeki mevcut durumu yerinde inceledi.

Ekonomi - 9 ay önce

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MATİM İş Merkezi’ni ziyaret ederek esnafın taleplerini dinledi. Cep telefonu, aksesuar ve giyim başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen Sadıkoğlu, iş merkezindeki mevcut durumu yerinde inceledi.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Sadıkoğlu, MATİM İş Merkezi’nde bulunan esnafın büyük ekseriyetle deprem öncesinde şehrin farklı noktalarında faaliyet gösterdiğini belirterek, "Depremde iş yerleri hasar gören veya yıkılan esnaflarımız yaklaşık 1,5 yıldır burada hizmet vermeye çalışıyor. Ancak iş merkezindeki esnaflarımızın yaşadığı sorunları gidermek adına ilgili mercilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

MATİM İş Merkezi’nin özellikle cep telefonu ve aksesuar sektöründe bir çekim merkezi haline geldiğini vurgulayan Sadıkoğlu, ekonomik zorluklara dikkat çekerek, "Birçok esnafımız, asgari ücretin altında kazanç sağlıyor. Üstelik mücbir sebep süresinin sona ermesiyle biriken borçların nasıl ödeneceği konusunda büyük endişe yaşanıyor. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, depremden büyük zarar gören ve şehrini terk etmeyerek faaliyetini sürdüren işletmelerimizin biriken borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde birçok firma iflas edebilir ya da şehri terk etmek zorunda kalabilir" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

DTO komite ve meclis üyeleri ortak istişare toplantısında buluştu

17:13 - Ekonomi

Bursa Büyükşehir’den çiftçiye ‘çevreci’ destek

16:01 - Ekonomi

Başkan Ali Çandır: "Tarım girdi maliyetleri ortalamanın altında arttı"

15:40 - Ekonomi

Altın haftaya rekorla başladı 

15:39 - Ekonomi

Giresun’da fındık fiyatı yılbaşına günler kala yükselişe geçti

14:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat