?>

Safran ve salep fideleri Manavgat’ta toprakla buluştu

Manavgat belediyesi ve antalya büyükşehir belediyesi’nin iş birliğiyle, katma değeri yüksek tarım ürünlerinin üretimini artırmayı hedefleyen yeni bir proje hayata geçirildi. Antalya büyükşehir belediyesi ve manavgat belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, manavgat’ın burmahan mahallesi’nde, safran ve salep fideleri hibe olarak dağıtıldı.

Gündem - 11 ay önce

Manavgat Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle, katma değeri yüksek tarım ürünlerinin üretimini artırmayı hedefleyen yeni bir proje hayata geçirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Manavgat’ın Burmahan Mahallesi’nde, safran ve salep fideleri hibe olarak dağıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, ekim öncesi yaptığı açıklamada, safranın üretim süreci ve faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Safranın çok faydalı bir bitki olduğunu vurgulayan Kalkan, 1 gram safranın adeta altın değerinde olduğunu söyledi. Kalkan, “Safranların 3 yıl aynı toprakta kalması gerekiyor. 3. yılın sonunda sökümü yapılan safranların ya dikim alanı genişletilecek ya da ticari olarak satışı yapılacak. 3 yıl içinde de çiçek hasadı yapılıyor. Normalde çiçek hasadı 15 Ekim ile 15 Kasım arası yapılır. İçinde kırmızı renkli üç tane stigma var, asıl değerli olanlar onlar. Onlar tek tek ayrılıp satışa sunulur. Safranın 1 gramı, 2 gramı, 10 gramı altın değerindedir. Çok da faydalı bir bitkidir. Antalya ilçelerimizde safran üretimini genişletmeye çalışıyoruz. 1 tane safrandan üçüncü yılın sonunda 20-25 adet yumru olacak. Safran, suyu çok sevmez. Çok sulanırsa yumrular çürür. Zararlısı da köstebektir ancak bu bölgemizde de köstebek yok” ifadelerini kullandı.

Manavgat Belediyesi, sağlıklı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla, Manavgat’ı sadece turizmin değil, tarımın da öncü ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

İlgili Haberler

Erzurum’da araç sayısı 151 bin 552 oldu

09:38 - Gündem

Süphan’ın eteklerinde kartpostallık belde: Aydınlar

09:12 - Gündem

Yüksekova’da dondurucu soğuklar: Buz sarkıtları 3 metreyi aştı

09:14 - Gündem

Tarihi geçmiş 850 kilogram sucuk ele geçirildi

09:15 - Gündem

Karla ve buzla mücadele dualarla başladı

09:10 - Gündem

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat