?>

‘Sağlığa Yön Veren Kadınlar’ panelinde bilim ve mühendislikte kadının gücü konuşuldu

ANKARA'DA ÖZEL GÜVEN HASTANESİ'NİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİ ‘SAĞLIĞA YÖN VEREN KADINLAR' PANELİNDE, BİLİM VE MÜHENDİSLİK ALANINDA ÇALIŞAN KADINLAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI.

Sağlık - 5 ay önce

Ankara’da Özel Güven Hastanesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Sağlığa Yön Veren Kadınlar’ panelinde, bilim ve mühendislik alanında çalışan kadınlar deneyimlerini paylaştı.

Moderatörlüğünü Spiker ve Eğitmen Jülide Sönmez’in yaptığı panelde, Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Aydoğan, Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Tuğba Bağcı Önder, ASELSAN Proje Sorumlusu Kıdemli Baş Mühendis Leyla Demirel, HAVELSAN Lider Mühendis Bensu Alkan Semiz ve Güven Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Nihal Aydoğan, panel öncesi yaptığı açıklamada, "Bir bilim insanı, akademisyen ve aynı zamanda kadın olarak bilime verilen önemi her zaman hissetmek bize mutluluk veriyor. Öğrenci yetiştirmeyi de çok önemsiyorum. Özellikle genç bilim insanlarına ve genç kadınlara örnek olmakta bizlerin önemli misyonlarından bir tanesi" diye konuştu.

Kıdemli Baş Mühendis Leyla Demirel ise, savunma sanayiinde geliştirilen teknolojileri sağlık teknolojileri gibi alanlara aktarmakla görevli olduklarını belirterek, "Bizler medikal görüntüleme alanlarında ve yaşam destek alanlarında yeni ürünler geliştirmekteyiz. Bunları halkımızın kullanımına sunmaktayız. İsterim ki daha fazla kadın mühendis, hem savunma hem de sağlık alanlarında çalışmak ister. Çünkü kadın mühendisler olmadan bu projelerin başarıya ulaşması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Lider Mühendis Bensu Alkan Semiz de, bilime katkı sağlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu aktararak, "Umuyorum hem HAVELSAN olarak hem de kadınlar olarak bilime, yapay zekaya, geleceğe katkılarımız olacak ve geleceğe ışık tutacağız diye umuyorum. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği gibi alanlarda aslında kadınları daha az görüyoruz. O yüzden bu alanlarda kadınlar fark oluşturabilir ve çok başarılı olabilirler. Bunu bizzat deneyimleyip görebiliyoruz. Kadınlarımızın bu alanlarda, mühendislik alanlarında seçim yapmaları gerçekten onların kariyerlerine de çok katkı sağlayacak ve bu alanda çok güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarsus’ta fırın denetimlerinde haşereli hamur tespit edildi

17:56 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ihtiyaçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktarıldı

16:25 - Sağlık

Şırnak’ta ambulans helikopter yaralı şahıs için havalandı

16:11 - Sağlık

Osmaniye’de eski hatlar kamusal alana taşınarak yenileniyor

15:48 - Sağlık

Moda burunlar revizyon ihtiyacı doğurabilir

15:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan