?>

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Tekirdağ’da sağlık hizmetlerini değerlendirdi

Sağlık bakanı prof. Dr. Kemal memişoğlu, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği tekirdağ’da sağlık hizmetlerini değerlendirdi

Asayiş - 6 ay önce

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Bizim önceliğimiz, koruyucu sağlık dediğimiz, insanların bedenlerine bakmak, sağlıklarını korumalarını tembih etmek. Onun için aile hekimliklerini önemsiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaret için geldiği Tekirdağ’da Vali Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. Burada koşan Bakan Memişoğlu, kentteki sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Memişoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Trakya’mızın Tekirdağ’dayız. Valimiz, milletvekillerimiz ile beraber hem sağlık hizmetlerini değerlendireceğiz hem de yerinde onları dinleyeceğiz. Türkiye’nin sağlık hizmetleri kapsamında en iyi uygulandığı şehirlerden bir tanesi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehir hastanelerimizden bir tanesi de Tekirdağ’da. Cumhurbaşkanımız ‘Hayalimiz’ diyordu; Tekirdağ’da çok iyi bir şehir hastanemiz var. Hizmetleri daha iyi yapması için onu da değerlendireceğiz. Üniversitemiz var, 12 tane kamu hastanemiz var, 1 üniversite hastanemiz var ve 7 tane de özel hastanemizin olduğu bir şehirdeyiz. Bugün sağlık hizmetlerini değerlendirirken özellikle sanayinin geliştiği bölgelerdeki yatırımlarımızı değerlendireceğiz ve daha iyi sağlık hizmeti sunmamız için Tekirdağ’da ne yapacağımızı burada istişare edeceğiz. Özellikle bazı branşlarda Tekirdağ’da uzman hekimi eksiğinin tamamlanma çalışmalarını yaptığımızı özellikle belirtmek isterim. Son 6 ayda birçok hekim ataması yaptık, daha da atayacağız. Üniversitemize destek vereceğiz. Özellikle bazı birimlere ihtiyacı olduğunu görüyoruz, onları da inşallah yakın zamanda tamamlayacağız. Daha iyi sağlık hizmeti vermemiz için elimizden geleni hep beraber yapıyoruz, hep beraber çalışıyoruz. İnsanlara yalnız şunu da ifade etmek istiyorum: Bizim önceliğimiz, koruyucu sağlık dediğimiz, insanların bedenlerine bakmak, sağlıklarını korumalarını tembih etmek. Onun için aile hekimliklerini önemsiyoruz. İnsanlarımızın özellikle bağımlılık dediğimiz sigara, alkol, hareketsizlik ve beslenme sorunlarına karşı kilo sorunlarının olduğunu özellikle belirtmek isterim. Tekirdağ nüfusu göçle artan bir il ancak maalesef yine doğurganlık oranı düşük olduğu bir ilimiz. Bu konuda da elimizden geldiğince bu hususun sağlık açısından nasıl bertaraf edileceğini çalışacağız.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

İlgili Haberler

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ağaca çarptı

03:39 - Asayiş

Edirne’de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada

01:17 - Asayiş

Motosiklet sürücüsü aracın altına girdi: 1 yaralı

01:07 - Asayiş

Jandarma uyuşturucuya geçit vermiyor: 3 tutuklama

00:49 - Asayiş

Park halindeki 2 midibüs alevlere teslim oldu

00:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor