?>

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu: "Sağlığımızı kaybetmeden kıymetini bilmek çok önemli"

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU; TÜRKİYE’NİN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE BÜYÜK ÖZVERİYLE HİZMET ETMİŞ, DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞ BİR SAĞLIK HİZMETİ SUNDUĞUNU SÖYLEDİ.

Sağlık - 2 saat önce

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Sağlığımızı kaybetmeden sağlığımızın kıymetini bilmek çok önemli. Onun için toplumun hareket, kilo ve bağımlılıklar konusunda hassasiyet göstermesi, bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın tesislerine sadece hasta olduğunuz için gitmeyin. Sağlık Bakanlığımıza sağlıklı kalmak için de lütfen başvurun" dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. İlk olarak Aksaray Valiliği’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Memişoğlu, toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Türkiye’yi dolaştıklarını belirten Bakan Memişoğlu, "Bugün medeniyetimizin kadim şehri Aksaray’dayız. Bilginin odağı, birçok ilim insanı yetiştirmiş bir şehirdeyiz. Burada sağlık hizmetlerini değerlendireceğiz. Malum biliyorsunuz dün, Dünya Sağlık Örgütü’nün İstanbul Bildirgesi’ni 40 ülkeyle beraber İstanbul’da imzaladık. Bu gerçekten çok değerli bir şey. Çünkü depremle ilgili Türkiye, dünyanın geçmişte maalesef acı yaşamış ama aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremi çok iyi yönetmiş, çok iyi sağlık altyapısı olan bir ülkesi. Gerçekten 6 Şubat depremlerinde büyük özveriyle hizmet etmiş, dünyaya örnek olmuş bir sağlık hizmeti sundu. Bunun neticesinde de dün İstanbul Bildirgesi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 40 ülkenin imzaladığı bildirge yayınlandı. Bu konuda emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi. Aksaray’a 300 yataklı hastane müjdesi

Aksaray’la ilgili burada 800 yataklı bir eğitim araştırma hastanesi olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, "Sağlık hizmetleri özellikle son 20 senede çok iyi yerlere gelmiş durumda. 30’un üzerine yatırım yapmışız. İnşallah daha iyi daha da iyi yapacağız. Özellikle merkezde 300 yataklı hastane planlamamız var, projesini bitirmek üzereyiz. Sene sonuna kadar inşaatına başlamak için çok yoğun çalışıyoruz. 300 yataklı hastanenin inşaatı en geç 6 ay içinde inşallah başlayacak, ihalesi bitmiş olacak. 2027’nin başında da Aksaraylılar inşaatını görmek için beklesinler. Onun haricinde Eskil’de bir hastane yapıyoruz. Onun da projesi bitti. İnşallah onu da en yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Ortaköy’de de bir hastane planlamamız var. O da yakın zamanda inşallah projesine başlayacağız. Böylece esasında Aksaray’da sağlık hizmetlerini bir üst seviyeye çıkartmış olacağız" diye konuştu. "Toplumumuzun maalesef yüzde 65’i kilolu"

Hastanelere sadece hasta olunduğunda değil, sağlıklı kalmak için de gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Memişoğlu, "Ama ben özellikle toplumumuzdan şunu istiyorum, sağlıklı kalmak çok önemli. Sağlığımızı kaybetmeden sağlığımızın kıymetini bilmek çok önemli. Onun için toplumun hareket, kilo ve bağımlılıklar konusunda hassasiyet göstermesi, bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın tesislerine sadece hasta olduğunuz için gitmeyin. Sağlık Bakanlığımıza sağlıklı kalmak için de lütfen başvurun. Onun için aile sağlığı merkezlerimiz, sağlıklı hayat merkezlerimiz, birinci basamak temel sağlık hizmetlerimiz sizin emrinizde. Toplum sağlığı merkezlerimiz de dahil Türkiye’de sağlıklı yaşamı, sağlıklı kalmayı önemsememiz gerekir. Çünkü toplumumuzun maalesef yüzde 65’i kilolu. Hareketsiz yaşam ve kilo, beslenme sorunlarımız risk altında. O nedenle bizler biliyorsunuz bir kampanya başlattık. ’Hareket yaşını öğren, sağlıklı yaşa’ diye. Şu ana kadar 1 milyon 200 bin kişiyi hareket konusunda, kas kuvveti konusunda, yaşı konusunda fizyoterapistlerimize yönlendiriyoruz. Lütfen sağlıklı hayat merkezlerine, aile hekimliklerinize gidin, diyetisyen, psikolog, fizyoterapistlerin, aynı zamanda koruyucu dişin, kanser taramalarının ücretsiz yapıldığı hizmetlerimizden yararlanın. Biz sizin öncelikli olarak sağlıklı kalmanızı istiyoruz. Onun haricinde işte bugün Aksaray’da gördüğünüz gibi Türkiye, sağlık hizmetleri kapsamında dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunuyor. Bunun için de gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, sağlıkta dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunduğunun yanında, sağlıklı bir Türkiye için de hep beraber çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

2026-06-28 11:58 - İnsan

Topuk Yaylası’nda sarı-lacivert coşku: Fenerbahçe’yi 20 bin taraftar yalnız bırakmadı

2026-06-28 20:21 - Spor

ARAÇ İÇİ TÜTÜN KULLANIMINA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-06-27 13:30 - Marmaris

Marmaris Ticaret Odası Türkiye-AB Zirvesinde

2026-06-27 09:56 - Marmaris

’Uyan’, Kapadokya’da çekilen klibiyle tüm dijital platformlarda yayınlandı

2026-06-26 13:54 - Magazin

Tamar Tanrıyar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı

2026-06-28 07:00 - Asayiş

Çorum’da iş yerinde bıçaklı kavga: 2 yaralı

2026-06-27 02:18 - Asayiş

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Marmaris'in Orman Şehitleri dualarla anıldı

2026-06-26 14:34 - Marmaris

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

İlgili Haberler

KBÜ’de biyolojik yaşı belirleyecek yerli test geliştiriliyor

15:17 - Sağlık

Yaşları 70’i aştı ama testleri zorlanmadan geçtiler

14:22 - Sağlık

SICAK HAVALARDA OMURGA SAĞLIĞINA DİKKAT !

14:18 - Sağlık

Bozyurt Kazı Evi etkinlikleri sürüyor

13:55 - Sağlık

Meydanda sağlık testi

12:27 - Sağlık

Günün Manşetleri

Meydanda sağlık testi

12:27 - Sağlık

Midesinden 50 kapsül uyuşturucu çıktı

11:51 - Asayiş

Sıcaklarda zehirlenmeyin

11:46 - Sağlık

1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kavganın sebebi küfürleşme çıktı

11:34 - Asayiş

Devriyede kavgaya denk gelen polis, taşkınlık çıkartan 2 genci gözaltına aldı

11:25 - Asayiş