?>

Sağlık kurulu raporu operasyonunda doktor ve organizatöre ev hapsi

Samsun'da usulsüz sağlık kurulu raporları verilmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 1'i doktor ile 2 kişi ev hapsi uygulanmasına karar verilirken, 6 kişi de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş - 10 ay önce

Samsun’da usulsüz sağlık kurulu raporları verilmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 1’i doktor ile 2 kişi için ev hapsi kararı verilirken, 6 kişi de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde, emeklilik işlemlerinde kullanılmak üzere usulsüz sağlık kurulu raporlarının alınmasıyla ilgili operasyon düzenlendi. "Rüşvet, kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik" suçlarından düzenlenen operasyonda devlet hastanesinde görevli Kulak Burun Boğaz Doktoru N.K.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde ve iş yerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 208 adet tabanca fişeği, 3 adet engellilik sağlık kurulu raporu, 1 adet sağlık kurulu muayene fişi ve 3 adet suç yazışması bulunan ajanda ele geçirilirken, çok sayıda dijital materyaller ise incelenmek üzere el konuldu.

KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 1’i doktor 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren doktor N.K. ile olayın organizatörü M.G. için mahkemece yaşlarından dolayı ev hapsi uygulanmasına karar verilirken, 6 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi 7 saat sonra ulaşıma açıldı

20:03 - Asayiş

Ankara’da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuk yaralandı

19:54 - Asayiş

Düzce’de 100 gram uyuşturucu ele geçirildi, 3 kişi tutuklandı

19:57 - Asayiş

Bitlis çevre yolunda düşen çığın altında kalan tanker sürücüsü kurtarıldı

19:52 - Asayiş

Şemdinli’de çığ altında can pazarı: Karayolları ekipleri zamanla yarışarak 3 kişiyi kurtardı

19:21 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan