?>

Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ GELENEKSEL KAN BAĞIŞI PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

İnsan - 4 hafta önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 17’incisi düzenlenecek olan kan bağışı kampanyası için protokol imzaladı.

Gaziantep Valili, Şahinbey Belediyesi, Türk Kızılay’ı arasında her yıl geleneksel hale getirilen "kan verelim, spor yapalım, sağlıklı yaşayalım" sloganlı 17’nci Kan Bağışı Kampanyası için protokol imzalandı. Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Vali Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik katıldı. İmzalanan protokol ile Gaziantep genelinde kan bağışının artırılması ve farkındalığın güçlendirilmesi hedeflenirken 6-7-8 Mayıs tarihlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek olan etkinliğe çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

"Başka bir örneği olmayan bir kan bağışı kampanyasıyla beraberiz"

Düzenlenecek olan kan bağışı kampanyasının Şahinbey Belediyesi’nin marka işi haline dönüştüğünü aktaran Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "İfade edildiği gibi Türkiye’nin en sürdürülebilir, en kapsamlı, en çok katılımı olan ve bu alanda başka bir örneği olmayan bir kan bağışı kampanyasıyla beraberiz. Artık kan bağışı, Şahinbey Belediyesi’nin gelenekselleşen çok güzel işlerinden biri haline döndü. Aynen Çanakkale gezileri, Umre ziyaretleri, kitap fuarları gibi. Ben de dördüncü kez eşlik edeceğim ve her sene Demokrasi Meydanı’na gittiğimde oradaki kan vermek için kuyrukta bekleyen ve işlemlerini yaptıran kalabalığı gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Çünkü hem tüm Türkiye’ye örnek oluyoruz, hem tüm kurumlara, hem de bu konuda bir şeyler yapabilecek kapasitesi olan her yere örnek oluyoruz. Ümit ediyorum ki tüm belediyelerimize ve tüm benzer sivil toplum kuruluşlarına örnek olur. Çünkü kan bağışı çok önemli. Başka bir yöntemi olmayan bir bağış ve direkt insan hayatıyla, hayat kurtarmakla ilgili bir bağış. Dolayısıyla son derece önemli. Biz bu anlamda 17.sini Şahinbey Belediyesi’yle beraber yaparak böyle önemli bir projeye, kampanyaya hep birlikte imza atmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızın üç gün sürecek kan bağışı kampanyamıza destek vermelerini istiyorum"

Kan bağışı etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini aktaran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşları kan vermeye davet ederek, "Çok hayırlı bir iş için şu anda burada bulunuyoruz. Gaziantep Valiliğimiz, Şahinbey Belediyemiz ve Kızılay’ımızla birlikte 17’incisini gerçekleştireceğimiz kan bağışının protokolünü imzalıyoruz. Kan bağışı çok önemli. Üretimi yok. Sadece insandan alınabiliyor ve bir ünite kan ile üç kişiye umut olabiliyoruz. Aynı zamanda kendi sağlığımız açısından da çok önemli. Kan verdiğimiz zaman birçok hastalıktan kurtulmuş oluruz. Kendi vücudumuzun da kanı yenilenmiş oluyor. Bu açıdan özellikle bahar aylarında yaparak bu işi hem kendi sağlığımız açısından hem de hiç tanımadığımız, bilmediğimiz üç kişiye umut açısından çok önemli. Bunu geleneksel hale getirdik. Şu ana kadar 16 defa yaptığımız kan bağışında toplamda 65 bin 880 ünite kan bağışı toplamış olduk. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarıma hem teşekkür ediyorum hem de yarın başlayacak ve üç gün sürecek kan bağışı kampanyamıza destek vermelerini istiyorum" dedi.

"Türkiye’mizin yaklaşık iki günlük kan ihtiyacını karşılamış olacağız"

Organizasyonda toplanan kan üniteleriyle ile birlikte Türkiye’nin 2 günlük kan ihtiyacını karşılamış olacaklarını Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik, "Çok kıymetli ve anlamlı bir protokol. Türkiye özelinde böyle bir organizasyon sadece Gaziantep’e yakışacak bir organizasyon. Bu anlamda işin arka planında Şahinbey Belediye’miz ve kan hizmetleri ekibimiz tarafından çok ciddi bir emek var. Ümit ediyoruz ki bu organizasyonun akabinde Türkiye’mizin yaklaşık iki günlük kan ihtiyacını karşılamış olacağız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

KEMERALTI MAHALLESİNDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

2026-05-04 16:18 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Antakya’da eve giren yılanı itfaiye yakaladı

2026-05-02 01:07 - Gündem

Elazığ Emniyet Müdürü Aydın Karan oldu

2026-04-30 00:24 - İnsan

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem