?>

Sahte ehliyetle kiralık aracı satmaya çalışan şahsa 5 yıl hapis cezası

Kayseri adalet sarayı (arşiv)

Asayiş - 2 saat önce

Kayseri’de sahte ehliyetle kiraladığı otomobili başka bir kişiye satmaya çalışmaktan yargılanan sanık, 5 yıl hapis ve 20 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Kayseri’de sahte ehliyetle kiraladığı otomobili başka bir şahsa satmaya kalkmaktan yargılanan sanık M.C., Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi Y.Ç. hazır bulunurken, sanık M.C. ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkemede oto kiralama işi yaptığını belirten Y.Ç., bu tür olaylar yüzünden işini bırakmak zorunda kaldığını belirterek, sanığın kendisinden 4 gün şehir içinde kullanmak üzere araç kiraladığını söyledi. Y.C., "Daha sonra araç takip sisteminden aracın Şanlıurfa oto sanayisinde olduğunu gördüm. M.C.’yi aradım, telefonumu açmadı. Bunun üzerine haritalardan yerini tespit ettim. Yakındaki bir iş yerini arayarak durumu anlattım. Şahsa yalvardım, şahıs gidip baktı, sonra bana ‘Aracın burada, aracını kurtar. Bunlar tekin kişiler değil, araç parçalıyorlar’ dedi. Bunun üzerine Şanlıurfa emniyetini aradım, onlar da gidip aracı aldı. Şikayetçiyim" dedi.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tanık Ş.G. de, aracı kendisini H.K. olarak tanıtan M.C.’den satın almak için anlaşma yaptığını ve aracı alarak Şanlıurfa’ya gittiğini, sonrasında emniyet güçlerinin aracın çalıntı olduğunu belirterek, araca el koyduğunu söyledi.

Sanık M.C., benzer davalar olduğunu belirterek, dosyaların birleştirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın talebini mağdurların farklı olduğunu belirterek reddetti. Mahkeme heyeti, sanık M.C.’ye 5 yıl hapis ve 20 bin lira para cezası verilmesine hükmetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Marmaris’teki silah operasyonuna 6 tutuklama

2025-09-13 16:00 - Asayiş

MHP Muğla İl Başkanı Demirel'den Bahçeli'ye Ziyaret

2025-09-12 10:36 - Siyaset

Çubucak Orman Kampı İddiaları Gündemde

2025-09-14 15:57 - Marmaris

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

  MARMARİS DENİZ ÜRÜNLERİ FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM BAŞLADI

2025-09-12 16:04 - Marmaris

Marmaris’te Okul Servis Ücretleri Açıklandı

2025-09-12 17:10 - Marmaris

Apartmanda Çöp Sorununa Ağır Ceza Yolda

2025-09-12 13:52 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Ankara’da 13. kattan düşerek hayatını kaybeden çocuk son yolculuğuna uğurlandı

16:07 - Asayiş

Muratlı’da aile faciası davası sürüyor: Annesini babasını öldürmüştü

16:08 - Asayiş

Keşan’da polis tarafından durdurulan şüphelinin üzerinden uyuşturucu ele geçirildi

16:08 - Asayiş

Yolcu otobüsüyle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ağır yaralı

15:54 - Asayiş

Kırklareli’nde yaya önceliği denetimi: Yaya çizgileri boyandı

15:54 - Asayiş

Günün Manşetleri

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk 8 ayında arttı

14:10 - Ekonomi

Cebindeki bıçak canından etti

14:05 - Asayiş

Ayı Zannettiği Köy İmamını Vurdu

14:03 - Asayiş

Veliler, Öğretmeni Darp Etti

13:13 - Asayiş