?>

Sahte savcı ve polis şebekesi yaşlı çiftin 2 milyonluk ziynet eşyalarını çaldı

YAŞLI ÇİFTİ 2 MİLYON LİRALIK ZİYNET EŞYASINDAN EDEN ŞÜPHELİ, 580 SAATLİK KAMERA İNCELEMESİYLE YAKALANDI

Asayiş - 3 ay önce

Bursa’da kendisini savcı olarak tanıtan şüpheli, yaşlı çifti "evinizde arama yapılacak" yalanıyla kandırarak yaklaşık 2 milyon liralık ziynet eşyasını aldı. Nefes kesen olay, polisin 580 saatlik kamera incelemesiyle çözüldü. Şüphelinin kılık değiştirdiği anlar ise kameraya anbean yansıdı.

Olay, 14 Nisan 2026 tarihinde Bursa’nın Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli E.T. (80) ile eşi N.T.’yi (59) telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Şüpheliler, "banka ve kuyumcu soygununa karışan şahısların üzerinde kimlik bilgileriniz bulundu, evinizde arama yapılacak" yalanıyla çifti korkuttu.

Dolandırıcılar, E.T.’yi evden çıkararak adliyeye yönlendirirken, evde yalnız kalan N.T.’nin kapısına gelen 35-40 yaşlarında bir şahıs, kadından yaklaşık 2 milyon lira değerindeki ziynet eşyasını aldı. Şüpheliye 2 adet Adana burma bilezik, 1 adet beşibiryerde, 2 adet Ajda bilezik, 4 adet yüzük, 10 adet gram altın ve altın kaplama kol saati poşet içerisinde teslim edildi.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan çift durumu polise bildirdi.

580 saat kamera incelendi

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayın aydınlatılması için geniş çaplı çalışma başlattı. Çevredeki 24 güvenlik kamerasına ait toplam 580 saatlik görüntü tek tek incelendi.

Yapılan incelemelerde şüphelinin Tahtakale Mahallesi, Atatürk (Heykel) Caddesi ve İnönü Caddesi üzerinden yürüyerek izini kaybettirmeye çalıştığı, ardından Tuzpazarı çarşısında kalabalığa karıştığı ve bir iş yerinde kıyafet değiştirerek dikkat çekmemeye çalıştığı tespit edildi.

Kimliği belirlenen şüpheli H.B. (40), Gemlik ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ziynet eşyaları eksiksiz şekilde mağdur çifte teslim edildi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

(Düzeltme) Kanye West’ten dünya rekoru: 150 milyonluk sahnede 100 bin kişiye konser verecek

2026-04-18 15:04 - Magazin

İlgili Haberler

Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor

14:15 - Asayiş

Yardım için polise koşan çocukların çabası annelerini kurtarmaya yetmedi

14:04 - Asayiş

Yolun karşısına geçmeye çalışan kadını hayattan koparan kaza kamerada

14:11 - Asayiş

Kayseri’de feci kaza: 2 ölü, 9 yaralı

14:02 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş