?>

Sakarya Büyükşehir’in sanatçılarından şölen gibi sergi

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, geleneksel sanatlar ihtisas merkezi’nin her biri birbirinden güzel, el emeği, göz nuru 179 eserin görücüye çıktığı sergiye katıldı. çini, ebru, hat, kufi, çamur ve kaligrafi gibi 16 farklı sanat dalında 11 uzman eğitmenden eğitim alan 1463 kursiyerin belgelerin kavuştuğu sergide her bir sanatçıyı tebrik eden alemdar, sakarya'ya tarih ve kültür müzesi'ni kazandırmak için çalışmalara başladıklarını müjdeledi.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin her biri birbirinden güzel, el emeği, göz nuru 179 eserin görücüye çıktığı sergiye katıldı. Çini, ebru, hat, kufi, çamur ve kaligrafi gibi 16 farklı sanat dalında 11 uzman eğitmenden eğitim alan 1463 kursiyerin belgelerin kavuştuğu sergide her bir sanatçıyı tebrik eden Alemdar, Sakarya’ya Tarih ve Kültür Müzesi’ni kazandırmak için çalışmalara başladıklarını müjdeledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, yıl sonu sergisiyle büyük bir sanat şölenine ev sahipliği yaptı. Kursiyerlerin yıl boyunca emek verdiği, el emeği göz nuru 179 eserin görücüye çıktığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da kursiyerlerin heyecanına ortak oldu. Yüzlerce kursiyer, bu merkezde çini, ebru, hat, minyatür, kufi, cilt, tezhip, çamur şekillendirme, kaligrafi, kat’ı ve vitray gibi 16 ayrı branşta eğitim görerek sanat hayatının kapılarını araladı. Yıl sonunda ise el emeği, göz nuru 179 eser OSM’de görücüye çıktı, görenler ise büyük hayranlıkla inceledi.

Sergide konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Şehir Kütüphanesi’nin ihalesine yakın zamanda çıkacaklarını açıklayarak, ayrıca AFA Kültür Merkezi’ni yeniden Sakarya’ya kazandırmak için çalışma yapıldığını söyledi. Bir başka müjdeyi daha paylaşan Başkan Alemdar, şehre Kültür ve Tarih Müzesi kazandırmak için harekete geçtiklerini ifade etti. Alemdar, "Sanat, insanın yaşam biçimidir. Burada ortaya koyulan eserler hem bireysel duyguların bir yansıması hem de ortak kültürel belleğimizin taşıyıcısıdır. Bu anlamda kadim medeniyetimizin izlerini geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Eğer bizler geleneklerimizi doğru bir şekilde geleceğe taşıyabilirsek birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi de geleceğe taşımış oluruz" dedi.

Ayrıca kültürel projelerin detaylarına ilişkin konuşan Başkan Alemdar, "Bizler kültür ve sanat alanında çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İnşallah şehir kütüphanemizin ihalesini de yakında gerçekleştiriyoruz. Öte yandan AFA Kültür Merkezi’ni de şehrimize kazandırmak için gayretle çalışıyoruz. Aynı şekilde ilçelerimizde de sanat merkezlerimizi aktif hale getirerek gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakmak istiyoruz. Şimdi şehrimize bir tarih ve kültür müzesini de kazandırmak için harekete geçtik" diye konuştu. "Sakarya sanatta sesini daha fazla duyuracak"

Sakarya Valisi Rahmi Doğan, "Bundan 20 yıl önce bu tür sanat eserleri konuşulmuyordu. Ancak bugün hem ülkemizde hem de yurt dışında eserlerimiz değer görüyor, takdir topluyor. Elbette burada yer alan her bir eserin bir hikayesi, bir emeği var. Bu sürece katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah Sakarya, sanat alanında sesini daha çok duyuracak ve çok daha kıymetli eserleri sanat dünyasına kazandıracaktır" şeklinde konuştu. "Burada sanat ahlakı ve kültürel aidiyeti öğreniyorlar"

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin ise, "Merkezimizde bir yıl boyunca, Türk-İslam estetik anlayışının incelikle işlendiği pek çok kadim sanat dalında eğitimler verildi. Bu derslerin çoğu, alanında akademik donanıma sahip, tecrübeli hocalarımızın rehberliğinde yürütüldü. Bu merkez, sadece sanat eğitimi veren bir kurum değil aynı zamanda bir ruh terbiyesi mekanıdır. Burada kursiyerlerimiz sadece teknik bilgi değil aynı zamanda sanat ahlakı, estetik duyarlılık ve kültürel aidiyet de kazanıyorlar" ifadelerini kullandı. "Güzel bir gönül bağı kurduk"

Öğrenci Hatice Turhan ise, "Burada hem çok özel branşlarda eğitim aldık, hem de hocamızla, arkadaşlarımızla güzel bir gönül bağı kurduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanırken, Dr. ve Hattat Orhan Altuğ ise, "Zeki Toçoğlu döneminde temelleri atılan bu merkez, bugün ulusal çapta ses getiriyor. Herkes memnun ve üretmeye devam ediyor. Sakarya sanatıyla ses getirmeye devam ediyor ve gelecekte bir güneş gibi doğacağına inanıyorum" diye konuştu. Yoğun katılım

Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) düzenlenen sergiye ayrıca Sakarya Valisi Rahmi Doğan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Hattat Orhan Altuğ, Hattat Mehmet Memiş, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, SESOB Başkan Vekili Ali Bektaş, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Otobüsçüler ve Terminal Esnafları Dernek Başkanı Emrah Kadir Atan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, şube müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Kursiyerler, katılım belgelerini Başkan Alemdar ve Vali Doğan ile protokolden takdim aldı ve şölen tadında geçen program fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

İlgili Haberler

Hisarcık Yukarı Yoncaağaç köyünde 13 yıldır sürdürülen hayır yemeği geleneği

16:21 - Kültür Sanat

Bursa Şehir Tiyatrosu, sezona ‘merhaba’ dedi

15:40 - Kültür Sanat

Sakarya’da Karadeniz rüzgarı: Yüzlerce kişi horon teperek coştu

12:18 - Kültür Sanat

Malatya Kültür Yolu Festivali’nde ilk gün heyecanı

11:44 - Kültür Sanat

Eker, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açtı

11:34 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kamp Kadrosu Açıklandı

17:02 - Spor

İskenderun’da 1 milyon TL’lik kablo hırsızlığına 2 tutuklama

16:41 - Asayiş

Rahatsızlığından dolayı nikaha katılamayan babaya duygulandıran sürpriz

16:36 - İnsan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’deki soykırımın durdurulması için yoğun çaba içerisindeyiz"

16:20 - Siyaset

Fenerbahçe, Samsunspor maçının hazırlıklarını tamamladı

16:09 - Spor