?>

Sakarya Üniversitesi’nde ‘hedef ilk 10’

Sakarya üniversitesi, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen programda üniversitenin hedeflerini, yürütülen projeleri ve gelecek vizyonunu paylaştı.

Genel - 2 ay önce

Sakarya Üniversitesi, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen programda üniversitenin hedeflerini, yürütülen projeleri ve gelecek vizyonunu paylaştı.

Sakarya Üniversitesi yeni dönemin başlangıcıyla birlikte basın mensuplarının da katıldığı bir etkinlik düzenledi. Programda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu önemli değerlendirmelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesinin köklü geçmişinden güç alarak gelecek vizyonunu inşa ettiğini belirtti. Üniversitenin konum avantajı, büyük şehirlere yakınlığı ve 2018’de yaşanan bölünmenin kuruma olumlu katkıları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Al, 1999 depreminin ve Tıp Fakültesinin hastaneye sahip olmamasının üniversitenin gelişim sürecindeki dezavantajlarından olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Al, kısa vadeli hedeflerinin Araştırma Üniversitesi olmak olduğunu vurgulayarak, "2023 verileriyle Aday Araştırma Üniversiteleri arasında birinci olduk. 2024 verileri beklentimiz doğrultusunda geldiğinde, Türkiye’deki 200’ün üzerinde üniversitenin yüzde 10’luk diliminde yer alarak Araştırma Üniversitesi olacağız" dedi ve orta vadede ilk 10’a, uzun vadede ise Türkiye’nin ve dünyanın saygın üniversiteleri arasına girmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Üniversitelerin sektörle iş birliği yapmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Al, akademik çalışmaların şehrin, ülkenin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini belirtti. Sakarya Üniversitesinin öğrenci projelerini akademisyen projeleri kadar önemsediğini vurgulayan Prof. Dr. Al, TÜBİTAK destekli çalışmaların öğrenci girişimciliğini geliştirdiğini ifade etti. Araştırma kültürünü güçlendirmek adına TÜBİTAK 1001 projelerine, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Al, uluslararası öğrenci ve akademisyenlerin de üniversitenin gelişimine önemli katkı sağladığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Hamza Al, toplantıda üniversitenin akademik üretkenliğine ilişkin verileri de paylaştı. Son üç yılda yayın, proje ve patent başvurularında düzenli bir artış sağlandığını belirten Prof. Dr. Al, 24 akademisyenin dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almasının gurur verici olduğunu söyledi. Öğrenci projelerinde Türkiye’de öncü bir konumda olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Al, uluslararası iş birlikleri ve Avrupa Birliği projelerindeki artışın da Araştırma Üniversitesi hedefini güçlendirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesinin 58 lisans, 14 yüksek lisans ve 3 ön lisans programıyla Türkiye’de kamu üniversiteleri arasında akreditasyonda birinci sırada olduğunu kaydetti ve siber güvenlik mühendisliği, veri bilimi ve analitiği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, yeni medya ve iletişim gibi yeni açılan programlarla üniversitenin teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarında öne çıktığını aktardı.

Uluslararasılaşma hedefleri çerçevesinde 100’den fazla ülkeden yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Prof. Dr. Al, "Bu öğrenciler mezun olduklarında ülkeleriyle Türkiye arasında gönül ve teknoloji köprüleri kuracaklar" şeklinde konuştu. Şehir-üniversite iş birliğinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Al, Sakarya’nın sanayicisi ve esnafının üniversiteye daha fazla katkı sağlaması gerektiğini belirterek, "Bir üniversiteyi daha ileriye taşımak için şehrin de bu yolculuğa ortak olması gerekir" ifadelerini kullandı. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi çalışmalarına verdikleri katkılardan dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek üniversitenin başarı yolculuğunda basının desteğinin önemine değindi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Harita uygulamalarında ’Osimhen Bankı’ kaydedildi

2025-09-23 10:04 - Magazin

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

Marmaris'te Çevre Temizliği Seferberliği

2025-09-19 17:27 - Marmaris

İlgili Haberler

2. Ordu Komutanı Korgeneral Topaloğlu sınır noktasında

20:43 - Genel

Bodrum yollarında çalışmalar devam ediyor

19:06 - Genel

Gümüşhane’de Kabaktepe şehitlerine vefa yürüyüşü düzenlendi

17:50 - Genel

Ankara’da 1 liraya satılan tavuk döner ve ayrana vatandaşlardan yoğun ilgi

17:01 - Genel

ÜNİPERSEN Genel Başkanı Güzel: "Memurlarımızın özlük ve mali haklarının, 21. yüzyıla yakışır seviyeye çıkarılacağına inanıyoruz"

16:56 - Genel

Günün Manşetleri

İş vaadiyle 79 bin lira dolandırdılar

16:12 - Asayiş

MR cihazında unutuldu, kabusu yaşadı

15:57 - Asayiş

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Boluspor: 0

15:38 - Spor

6 kişiye mezar olan yangına ilişkin 3 gözaltı kararı

15:09 - Asayiş

725 yıllık tarihi mekanda Osmanlı dönemi yaşatılacak

15:08 - Genel