?>

Saldırıda hayatını kaybeden muhtarın ailesi katilin bulunmasını istiyor

Silvan muhtarlar derneği başkanı murat ateş'in katledilmesine tepki veren aile bireyleri, ilçenin bir çok yerine pankart asarak katilin bulunmasını talep etti.

Asayiş - 15 saat önce

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 5 gün önce katledilen Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş’ın ailesi, failin belli olduğunu ve bir an evvel yakalanarak cezasının verilmesini istedi.

Ateş ailesi, babalarının Silvan’da tanınan ve fakir fukaraya yaptığı yardımlarla bilinen biri olduğunu söyledi. Babalarının yaptığı iyiliklere kurban gittiğini dile getiren aile bireyleri, "Silvan’da fakir fukara babası olarak tanınırdı. Sürekli zenginlerden aldığı desteklerle fakir fukaraya gıda ve yardım kartları dağıtırdı. Babamız 4 yıl önce eşinden boşanan 65 yaşındaki N.T.’ye yardım ettiği için, boşandığı eşi tarafından katledildi. Babamızı takip eden A.U. Aşağı Çarşı mevkisinde arabasına binmeye çalışırken arkadan yanaşarak 3 el ateş edip katletti. Bu olayı kimin yaptığı belli olmasına rağmen katil saklandığı için bulunamıyor. Emniyet ekipleri de A.U.’yu yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bir an önce A.U.’nun yakalanarak cezasının verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Silvan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katil zanlısını yakalamak için yoğun bir mesai sürdürdüğü ve kaçma ihtimali olan tüm bölgelerde arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Emniyet ekiplerinin ilçedeki güvenlik kameralarını da teker teker inceleyerek zanlının nereye kaçtığını tespit etmeye çalıştığı belirtildi. Aile ilçenin birçok yerine pankart asarak katilin bulunmasını istedi

Murat Ateş’in ailesi, ilçenin birçok yerine pankart asarak katilin bulunmasını talep etti. Aile bireyleri tarafından hazırlanarak ilçenin birçok yerine asılan pankartta, "Gururumuz, onurumuz, canımız, fakir babası Murat Ateş. Kocası tarafından terk edilen 65 yaşındaki yaşlı bir kadına gıda yardımı verdiği için, kadının kocası tarafından canice katledildi" ifadelerine yer verdi.

Silvan’da sevilen Murat Ateş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Haberi alan binlerce kişi hem hastanede hem de cenazede Ateş’i son yolculuğuna uğurladı. Cenaze törenine tüm siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, esnaf ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, Aşağı Çarşı mevkisinde silahlı saldırıya uğramış ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Esenyurt’ta hareketli dakikalar... Uzun namlulu silahla tekel bayisi kurşunlayıp polisten kaçtılar

03:50 - Asayiş

Otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

02:01 - Asayiş

Bodrum’da 2 motosiklet çarpıştı: 2 ölü

01:36 - Asayiş

İran’dan İsrail’e yeni füze saldırısı

01:30 - Asayiş

Akaryakıt istasyonuna dalan otomobil takla attı: 1’i ağır 2 yaralı

01:11 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş