?>

SAMEK’lerde özgün ürünler üretiyorlar: "Kızıma kendi ellerimle masa örtüsü yaptım"

Sakarya büyükşehir samek kurslarıyla tüketim alışkanlıkları yerini üretime bırakıyor. Arifiye samek’in giyim, nakış, giyim tekamül, epoksi ve çini atölyesi kursiyerleri ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyor, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Eğitim - 6 saat önce

Sakarya Büyükşehir SAMEK kurslarıyla tüketim alışkanlıkları yerini üretime bırakıyor. Arifiye SAMEK’in giyim, nakış, giyim tekamül, epoksi ve çini atölyesi kursiyerleri ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyor, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin meslek edinebileceği, yeteneklerini keşfedebileceği Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) sayesinde birçok insan tüketim alışkanlıklarını bir kenara bırakarak kendi özgün ürünlerini üretiyor. Arifiye SAMEK’te giyim, nakış, giyim tekamül, epoksi ve çini gibi atölyelerde kursiyerler ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyor. Nakış kursunda eğitim alan 48 yaşındaki ev hanımı Sündüz Ulusoy, "Evde boş boş oturmak yerine zamanımı SAMEK’te değerlendirmek istedim. El nakışı kursuna katıldım. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Dışarıdan çeyiz almak yerine kızıma kendi ellerimle runner takımı, masa örtüsü yaptım. Anne sevgisi ve emeğiyle ilmek ilmek dokudum. Tüm ev hanımlarının SAMEK’e katılmalarını gönülden isterim" dedi. "Kendimi geliştirdim"

Çini atölyesinde eğitim alan 67 yaşındaki Cemal Yonar ise, "45 yıllık çalışma hayatımın ardından kendime yeni hobiler bulmak için buraya geldim. Arifiye’de çinicilik kursunu görünce hemen başvurdum. SAMEK’in başka kurslarına da katılıyorum. Haftanın üç gününü tamamen bu kurslara ayırıyorum. Buraya geldiğimde hiçbir bilgim yoktu ama zamanla kendimi geliştirdim. Bu kurslar çok faydalı. Sadece bir hobi edinmekle kalmıyor, yeni bir çevre edinip sosyalleşme imkanı da buluyorsunuz. Özellikle emekliler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. "Oğlumun düğününde giyeceğim kıyafetlerimi burada kendim diktim"

Giyim tekamül kursunda eğitim alan 50 yaşındaki ev hanımı Elif Yavuz, "Bu yıl oğlumu evlendiriyorum. Düğünde ve kına gecesinde giyeceğim kıyafetlerimi burada kendim diktim. Üzerimdeki pardösüyü bile kursumuzda hazırladım. Çocuklarımın eşofmanları dahil pek çok kıyafeti kendim yapıyorum. Evde zaman geçirmek yerine burada üretmek insanı hem ruhen hem bedenen yeniliyor. SAMEK’in sağladığı bu imkanlar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

BEUN Lisansüstü Öğrencisi Merve Özçelik’in Yüksek Lisans Tezine ikincilik ödülü

17:19 - Eğitim

Kur’an Kursları Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi

15:59 - Eğitim

Kepez’de gençler münazara turnuvasında buluştu

15:07 - Eğitim

SANKO Okulları, Türkiye birinciliğine bir yenisini daha ekledi

14:11 - Eğitim

Tatvan’da OKS sınavına rekor başvuru

13:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem