?>

Samsun’a otizmli bireyler için eğitim ve yaşam merkezi

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ "ENGELSİZ SAMSUN" VİZYONU DOĞRULTUSUNDA OTİZMLİ BİREYLERİN SOSYAL YAŞAMDA DAHA AKTİF YER ALABİLMELERİNİ SAĞLAMAK VE GELİŞİMLERİNE KATKI SUNMAK AMACIYLA CANİK MİLLET BAHÇESİ İÇERİSİNDE ÖZEL BİR EĞİTİM VE YAŞAM MERKEZİ İNŞA EDİYOR.

İnsan - 2 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Özel bireylerimizin hayatına anlam katacak projelere büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda otizmli bireylerimize özel olarak hayata geçireceğimiz merkezimizle otizmli bireylerimize kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, mutlu, güvenli ve donanımlı bir ortam sunmuş olacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, "Engelsiz Samsun" vizyonu doğrultusunda otizmli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmelerini sağlamak ve gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Canik Millet Bahçesi içerisinde 232 metrekarelik alanda özel bir eğitim ve yaşam merkezi inşa ediyor. Projede, bireylerin hem bireysel hem de sosyal becerilerini geliştirebilecekleri çok sayıda farklı atölye ve etkinlik alanı yer alıyor. Bekleme alanı, serbest etkinlik odası, spor odası, müzik odası gibi donatılarla zenginleştirilen merkezde, bireylerin fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sunacak bir ortam hazırlanıyor. "Özel bireylerimizin hayatına anlam katacak projelere önem veriyoruz"

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’umuz, sadece fiziki olarak değil sosyal, kültürel ve insani değerleriyle de büyüyen ve gelişen bir şehir. Şehrimizin her bir ferdinin hayatına dokunmak, herkesin kendini değerli ve güvende hissettiği bir yaşam ortamı oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlayışla, özel bireylerimizin hayatına anlam katacak projelere büyük önem veriyoruz. Sadece otizmli bireylerimize yönelik olarak hayata geçirdiğimiz eğitim ve yaşam merkezimiz, bu alanda şehrimizde örnek bir proje olacak. Merkezimiz tamamlandığında, otizmli bireylerimize kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, mutlu, güvenli ve donanımlı bir ortam sunmuş olacağız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

İlgili Haberler

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

00:07 - İnsan

Büyükşehirden özel bireylere 5 bin lira nakdi destek

17:09 - İnsan

Koçullu köyü yeni camisine kavuştu

17:04 - İnsan

Bilecik’te ayı ana yola indi

16:59 - İnsan

Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı

16:33 - İnsan

Günün Manşetleri

12 yaşındaki çocuk okul çıkışında bıçaklandı

16:16 - Asayiş

RTÜK Jasmine dizisi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

16:01 - Genel

Yoldan geçenleri bıçakladı: 1’i ağır 3 yaralı

15:33 - Asayiş

Plastik atıklar çiçek açtı: Çevreye duyarlı sanat

15:20 - Gündem

Bin yıllık Haburman köprüsü, tüm ihtişamı ile ayakta

15:14 - Kültür Sanat