?>

Samsun’da 262 bin öğrencinin karne heyecanı

Samsun’da bin 62 okulda öğrenim gören 262 bin 443 öğrenci, karne sevinci yaşadı.

Eğitim - 3 gün önce

Samsun’da bin 62 okulda öğrenim gören 262 bin 443 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, bugün çalan son zil ile sona erdi. Samsun’da bin 62 okulda öğrenim gören 262 bin 443 öğrenciye karneleri verildi. Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın katılımı ile İlkadım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlyas Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde karne töreni düzenlendi. Düzenlenen törende öğrencilere karneleri verilirken, okulda yürütülen proje faaliyetleri hakkında da bilgi alındı. "Yoğun ve verimli bir dönem geçirdik"

Eğitim camiası olarak çok yoğun ve verimli bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktıklarına dikkat çeken Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, "Bugün itibarıyla ilimizde 262 binin üzerinde öğrencimize karnelerini hep birlikte veriyoruz. Samsun’da büyük bir eğitim ordusuyuz. 22 binin üzerinde öğretmenimizle, personellerimizle büyük bir kadroyla eğitim ve öğretim yılını tamamlıyoruz. Okul öncesinden ilkokullarımız, ortaokullarımıza kadar, liselerden meslek liselerimiz, özel eğitim okullarımız, özel eğitim sınıflarımız, evde eğitim hizmetlerimize kadar farklı alanlarda öğrencilerimize eğitim ve öğretim hizmetini birlikte tamamladık. Bu yıl aynı zamanda Köklerden Geleceğe vizyonuyla hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli diye adlandırdığımız öğretim programımızın da hayata geçtiği bir yıl olmuştur. Bu noktada gerçekten çok yoğun ve verimli bir dönem geçirdik. Çocuklarımız geçmişten getirdikleri milli manevi değerlerimizle, bugünün değerlerini yaşayarak geleceğe köprü kuracak bir eğitim programıyla aslında donatılıyorlar. 21. yüzyılda meslek yaşamlarına, aile yaşamlarına, sosyal dönemlerine başlattığı yıllarda kendileri için gerekli olan becerileri hep birlikte edindirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz şimdi yazın dinlenecekler. Onlara tavsiyelerimiz var: Bol bol kitap okuyun, gezin diyoruz. Bu sırada akraba ziyaretleri yapmalarını da öneriyoruz" dedi.

Karne törenine ayrıca Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve eğitim camiası temsilcileri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

Marmaris’te 14 eğlence mekanı kapatıldı

2025-06-14 19:44 - Asayiş

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde Tarihi Atama

2025-06-16 12:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Yüksekova’da bir okulda sınava sadece 2 öğrenci girdi

21:40 - Eğitim

Esenyurt’ta Sanat Rüzgarı Esti: "Ocak" Tiyatro Oyunu Büyük Beğeni Topladı

15:54 - Eğitim

Kilis’te baba-kız üniversite sınavına aynı sınıfta girdi

15:12 - Eğitim

YKS’ye 2 gün boyunca ambulansla götürüldü

14:46 - Eğitim

Malatya’da AYT heyecanı sona erdi

14:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş