?>

Samsun’dan Fildişi Sahili’ne ilk ihracat

SAMSUN’DA MADENİ YAĞLAR VE OTO BAKIM ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN BİR FİRMA, ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI’NIN (OKA) DESTEĞİYLE YÖNÜNÜ KÜRESEL PAZARLARA ÇEVİRDİ. BAŞARIYLA YÜRÜTÜLEN PROJE KAPSAMINDA FİRMA, AFRİKA PAZARINA GİRİŞ YAPARAK FİLDİŞİ SAHİLİ'NE İLK İHRACATINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Ekonomi - 2 saat önce

Samsun’da madeni yağlar ve oto bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir firma, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteğiyle yönünü küresel pazarlara çevirdi. Başarıyla yürütülen proje kapsamında firma, Afrika pazarına giriş yaparak Fildişi Sahili’ne ilk ihracatını gerçekleştirdi.

"İhracatta İkiz Dönüşüm Teknik Destek Programı" kapsamında desteklenen "Tecnoil Katma Değerli Madeni Yağ İhracat Stratejisi ve Pazar Geliştirme Projesi", firmanın uluslararası arenadaki ilk büyük başarısını getirdi. Fildişi Sahili’ne yönelik gerçekleştirilen ihracatta, 1,5 litrelik bidonlar halinde yaklaşık 15 ton madeni yağ satışı yapıldı. Samsun’dan yüklenen 20’lik konteyner, Fildişi Sahilleri’ndeki Abidjan Limanı’na teslim edilmek üzere yola çıktı. Afrika pazarındaki müşteriden tam not alan firma, yakın zamanda ikinci parti ihracatını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Proje kapsamında; firma çalışanlarına dış ticaret eğitimi verilirken, firmanın ihracat kapasitesinin artırılması için eş zamanlı danışmanlık hizmetleri sunuldu. Mevcut durumu analizi yapılarak detaylı bir SWOT çalışması yapıldı. Ürün gruplarına uygun hedef pazarlar belirlendi ve uluslararası rakipler mercek altına alındı. Hedef ülkelerdeki gümrük uygulamaları, teknik gereklilikler, sertifikasyon şartları ve pazar giriş şartları değerlendirilerek potansiyel fırsatlar ortaya kondu. Uluslararası B2B (işletmeden işletmeye) ve sosyal medya platformlarında firmanın konumlanma çalışmaları planlandı. Dijital ihracat ve pazarlama stratejileri geliştirildi. Potansiyel müşteri ve distribütör araştırmaları ile geniş bir müşteri veri tabanı oluşturuldu. İhracat fiyatlandırma modeli, hedef pazar yol haritası ve ihracat strateji raporu hazırlanarak kapsamlı bir ihracat aksiyon planı devreye alındı.

Otomotiv ve sanayi yağlarından araç bakım ürünlerine kadar birçok farklı yağ seçeneği sunan firma; madeni yağlar ve oto bakım ürünlerinin tedarik, depolama ve pazarlaması alanlarında faaliyet gösteriyor. OKA destekli bu projeyle ihracat kaslarını güçlendiren firma, oluşturulan potansiyel müşteri havuzu ve stratejik eylem planı sayesinde uluslararası pazarlardaki sürdürülebilir büyümesini ivmelendirerek sürdürmeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

YÜKSEK İHALE BEDELLERİ O KAFELERİ DE VURDU

2026-06-11 09:29 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

Otellerin Su Güvence Bedellerinde Yeni Düzenleme

2026-06-11 13:27 - Marmaris

İlgili Haberler

KARÇEL, Milli Uçak Gemisi projesinde kritik görev üstlendi

17:05 - Ekonomi

EGİAD ’Yaza Merhaba’ etkinliğinde buluştular

15:59 - Ekonomi

ÇEF 2026, Balkan İş Forumu’nda tanıtıldı

15:40 - Ekonomi

Sarıgöl’de tütün kırımı başladı

15:36 - Ekonomi

Aksa Enerji, Şanlıurfa’da müstakil elektrik depolama tesisi kurdu

15:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Dünyanın 3’üncü büyük ağır kaldırma vinci Çanakkale Boğazı’ndan geçti

10:54 - Genel

Haziran ayında kar eğlencesi görüntülendi

10:51 - Gündem

Arılarla besleniyor, doğaya renk katıyor: Avlayana para ve hapis cezası

10:49 - Gündem

Bakan Ersoy: "Haydarpaşa, yıllar sonra yeniden tarihi silüetteki yerini almaya başladı"

10:32 - Kültür Sanat

‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı

10:27 - İnsan