?>

Samsun, muhtemel afetler için teyakkuzda

SAMSUN’DA AFET VE ACİL DURUM ÖNCESİ, SIRASI VE SONRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK MUHTEMEL CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI AMACIYLA TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI (TAMP) KAPSAMINDA OLUŞTURULAN 23 ADET YEREL DÜZEY AFET GRUBUNUN GÖREV, SORUMLULUK VE YAPTIĞI ÇALIŞMALARA YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİM VE TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR.

Gündem - 2 ay önce

Samsun’da afet ve acil durum öncesi, sırası ve sonrasında meydana gelebilecek muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi ve azaltılması amacıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında oluşturulan 23 adet yerel düzey afet grubunun görev, sorumluluk ve yaptığı çalışmalara yönelik düzenlenen eğitim ve toplantılar devam ediyor.

Bu kapsamda; afetlerde nakliye sorunlarının giderilmesine yönelik koordinasyondan sorumlu olan Afet Nakliye Grubu, ana çözüm ortağı Ulaştırma ve Altyapı 9. Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Samsun Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir’in başkanlığında ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün koordinesinde, destek çözüm ortağı kurumların yetkililerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda afet bölgesinde görev alacak öncelikli personelin, araç, gereç ve malzemelerin afet bölgesine naklini sağlamak, görevli personelin konuşlanma alanı ile operasyon alanı arasındaki naklini sağlamak, afetzedelerin acil barınma yerlerine naklini sağlamak, dışarıdan gelen yardım malzemelerinin toplandığı depolardan, yardım dağıtım merkezlerine nakliyesini sağlamak, iş makinalarının operasyon alanına naklini sağlamak, afet bölgesine gidecek araçlara geçiş üstünlüğünü sağlamak için logo gibi işaretlemeleri yapmak, araç takip sistemi kurmak, kültür varlıklarının nakliyesini sağlamak, tahliye edilenlerin nakliye işlemlerini yapmak konularındaki görev ve sorumluluklara yönelik eğitim verildi.

Toplantıda ayrıca meteorolojik uyarıları takip ederek can ve mal kayıplarını azaltmanın mümkün olacağına dikkat çekildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem