?>

Samsun Şehir Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı’na ’geçici kabul’ başvurusu yapıldı

Samsun şehir hastanemizin açılış süreci için geri sayım başladı. Bu kapsamda firma tarafından sağlık bakanlığı’na geçici kabul başvurusu yapıldı.

Sağlık - 2 ay önce

SAMSUN (İHA) – Samsun Şehir Hastanesi’nin açılış süreci için geri sayım başladı. Bu kapsamda firma tarafından Sağlık Bakanlığı’na ’geçici kabul’ başvurusu yapıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun’un ve bölgenin sağlıktaki yıldızı olacak Samsun Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, firma yetkilileri ve Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi idarecileriyle son durum değerlendirme toplantısı yapan Müdür Uras, hastanenin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. "Geri sayım başladı"

Samsun Şehir Hastanesi binasının fiziki anlamda yüzde 100’e yakın bir oranda hazır olduğunu ifade eden Mustafa Uras, "Samsunlulara, Şehir Hastanemizin açılış süreci için geri sayımın başladığını ve firma tarafından Sağlık Bakanlığımıza 28 Şubat tarihinde geçici kabul başvurusu yapıldığını müjdelemek istiyorum. Haftaya Sağlık Bakanlığımızdan ön geçici kabul heyeti gelecek, ilk incelemelerini yaparak geçici kabul değerlendirme raporlarını hazırlayacaklar. Ortaya çıkan muhtemel proje eksiklerinin tespiti ve firma tarafından bu eksiklerin giderilmesiyle de geçici kabul sürecimiz sona erecek ve bina artık Sağlık Bakanlığımıza teslim edilmiş olacak. Biz de bu süreç çerçevesinde işlemlerimizi tamamlayıp mayıs ayı içerisinde hastaneye yerleşme çalışmamızı başlatmayı hedefliyoruz. Gerekli tıbbi malzeme alımları tamamlandı. Mefruşat malzemelerinin alım süreçleri son safhada. Tıbbi cihaz ve ekipmanların büyük bir kısmı alındı ve Samsun Büyükşehir Belediyemize ait depolara yerleştirildi. Montaj ve taşınma için hazır bekliyorlar. Bu anlamda da bir zaman kaybımız olmayacak" dedi. "Validasyon testlerimizi de tamamlayarak hastanemizi açmayı planlıyoruz"

Hastanenin açılışı için son işlemlerin yapıldığını da belirten Uras, "An itibarıyla hastane inşaatımızda ise şu durumdayız: Servis, acil, yoğun bakım, laboratuvarlar, ameliyathane gibi tüm önemli tıbbi bölümlerde imalatlar tamamlandı. Su tesisat testleri yapıldı, asansör testleri sürüyor, kazan dairesi testleri başladı, ameliyathane sızdırmazlık testlerimiz başladı. Birçok farklı alanda ilgili firma tarafından ön kontrol testleri sürdürülüyor. Trafo, jeneratör, çamaşırhane mutfak gibi bölümlerimiz hizmete hazır vaziyette bekliyor. Tüm fiziki alan çalışmaları, geçici kabul süreciyle birlikte 1-1,5 ay gibi bir süre içinde bittiğinde inşallah son işlem olan validasyon testlerimizi de tamamlayarak hastanemizi açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Müzik ve klarnet tutkusuyla hayata bağlandı

2025-03-12 12:42 - Magazin

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye’nin 41. inme merkezi Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde açıldı

18:13 - Sağlık

Erol olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyathane kapasitesi artıyor

18:00 - Sağlık

Elazığ’da 2025 yılının ilk askom toplantısı

16:54 - Sağlık

NEÜ’de yürütülen projeyle yerli kenevirin kemik onarımında kullanılması hedefleniyor

16:04 - Sağlık

Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ne 14 yataklı yeni servis

15:56 - Sağlık

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş