?>

Samsun TSO AB Bilgi Merkezi, Dünya Günü’nde çocukları doğayla buluşturdu

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI (TSO) ÇATISI ALTINDA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN SAMSUN AB BİLGİ MERKEZİ, "DÜNYA GÜNÜ" KAPSAMINDA ÇEVRE BİLİNCİNİ ÇOCUKLARDA GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA, "BENİM RENKLİ DÜNYAM: AB ÇOCUK BULUŞMASI" ADI ALTINDA KAPSAMLI VE ÇOK YÖNLÜ BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTI.

Gündem - 1 ay önce

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, "Dünya Günü" kapsamında çevre bilincini çocuklarda güçlendirmek amacıyla, "Benim Renkli Dünyam: AB Çocuk Buluşması" adı altında kapsamlı ve çok yönlü bir etkinliğe imza attı.

Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, "Dünya Günü" kapsamında çevre bilincini çocuklarda güçlendirmek amacıyla, Doğanın Çocukları Akademisi’nin (DOÇAK) doğal ortamında "Benim Renkli Dünyam: AB Çocuk Buluşması" etkinliği organize etti. Samsun merkezde bulunan ilköğretim okullarından gelen 50 öğrencinin katılımıyla gün boyu devam eden etkinlikte, çocukların çevreyle kurdukları ilişkiyi güçlendirmek, sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve iklim değişikliği konusunda farkındalıklarını artırmak hedeflendi. Program boyunca çocuklar yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmadı; aynı zamanda doğrudan deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında hazırlanan içerikler, Avrupa Birliği’nin iklim eğitimi, çevre koruma politikaları ve döngüsel ekonomi yaklaşımından ilham alınarak oluşturuldu. Bu doğrultuda çocuklara; kaynakların verimli kullanımı, atıkların geri dönüştürülmesi ve doğayla uyumlu yaşam pratikleri gibi konular uygulamalı etkinliklerle aktarıldı. Eğitimin merkezine alınan "yaparak ve yaşayarak öğrenme" yaklaşımı sayesinde öğrenciler, günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri çevre dostu davranışları somut örnekler üzerinden keşfetti. Çocuklara masallardan cam sanatına uzanan öğrenme deneyimi

Programın dikkat çeken bölümlerinden biri de drama ve hikâye anlatımı etkinliği oldu. Samsunlu hikâye anlatıcısı Canan Demirci tarafından gerçekleştirilen Dünya Günü temalı masal çalışması, çocukların hayal gücünü harekete geçirirken doğaya karşı empati geliştirmelerine de katkı sağladı. Etkinliğin uygulamalı bölümlerinden biri olan geri dönüşüm temelli cam sanat atölyesi ise öğrenciler için hem öğretici hem de eğlenceli bir deneyim sundu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nün gönüllü akademisyen ve öğrencilerinin katkılarıyla atık camlar özel tekniklerle eritilerek yeniden kullanılabilir yüzeylere dönüştürüldü. Çocuklar bu cam parçalarını boyayarak kendi sanatsal ürünlerini ortaya koydu. Etkinlik boyunca gerçekleştirilen gözlem çalışmaları ve grup aktiviteleri de çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Katılımcılar, doğayı sadece bir yaşam alanı olarak değil, korunması gereken bir değer olarak ele alma bilinci kazandı. Ayrıca ekip çalışması, paylaşım ve birlikte üretme gibi değerler de etkinliğin önemli kazanımları arasında yer aldı. Murzioğlu: "Sürdürülebilir gelecek için eğitime erken yaşta başlamalıyız"

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Dünya Günü’nün yalnızca belirli bir tarihte hatırlanan sembolik bir gün olmanın ötesinde, toplumun tüm kesimlerinde kalıcı bir çevre bilinci oluşturmak adına önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Murzioğlu, çocukların doğayla erken yaşta kurdukları bağın, onların gelecekte çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerinde belirleyici rol oynadığını ifade ederek, "Dünya Günü’nü sadece bir farkındalık günü olarak değil, geleceğimiz olan çocuklar için uzun vadeli bir yatırım olarak görüyoruz. Avrupa Birliği’nin çevre, iklim ve sürdürülebilirlik politikalarıyla uyumlu şekilde hayata geçirdiğimiz bu etkinlik sayesinde çocuklarımızın doğayı tanıyan, koruyan ve ona değer veren bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Özellikle geri dönüşüm, kaynakların verimli kullanımı ve çevre dostu yaşam alışkanlıklarının küçük yaşlarda kazanılması, sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşıyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi olarak bizler de bu bilinçle hareket ediyor, sadece ekonomik kalkınmayı değil, çevresel sorumluluğu da önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın hem eğlenerek öğrenmesini sağlıyor hem de onların çevreye karşı duyarlılıklarını artırarak daha yaşanabilir bir dünya için güçlü bir temel oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem