?>

Sanayi atıkları sanata dönüştü

Sakarya büyükşehir belediyesi, sanatın kalbi olan ofis sanat merkezi’nde atıkların sanata dönüştüğü, görenleri büyüleyen bir serginin kapılarını açtı. ünlü ressam metin aşoğlu, fabrika atıklarıyla 43 eşsiz eser ortaya çıkardı. Görücüye açılan sergi, ilk günden sanatseverlerin ilgi odağı oldu.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Sakarya’da fabrika atıklarından ilham alarak 43 eser ortaya koyan ressam Metin Aşoğlu’nun "Art-ık Sanat" sergisi, Ofis Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Kentin önemli sanat duraklarından biri haline gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ofis Sanat Merkezi, çevre bilincini sanatla buluşturan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllardır çevre kirliliği ve geri dönüşüm temalı çalışmalarıyla dikkat çeken ressam Metin Aşoğlu, sanayi atıklarını kullanarak oluşturduğu 43 eserden oluşan "Art-ık Sanat" sergisi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergi, 5 Kasım Salı gününe kadar açık olacak. Serginin açılış programına Metin Aşoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir bürokratları ile çok sayıda sanat dostu yer aldı.

Ressam Metin Aşoğlu, "Art-ık Sanat" isimli sergisinde, sanayi atıklarını kullanarak oluşturduğu eserlerle tüketim sorunlarına dikkat çekiyor. Sergi, geometrik ve asimetrik formlarla bezeli 43 eserle, sanatseverleri derin bir düşünce dünyasına davet ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Sanayi atıklarını toplayarak bütün sanat birikimiyle ezber bozan özgün tablolara dönüştüren Sakaryalı Ressam Metin Aşoğlu’nun, ’Art-ık Sanat’ isimli metalik eserler sergisi 5 Kasım Salı gününe kadar Ofis Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak. Tüm sanatseverleri davet ederiz” ifadelerine yer verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Ressam Cenk Mısırlıoğlu, SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı

15:09 - Kültür Sanat

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nden yürüyüş yollarında temizlik

14:44 - Kültür Sanat

Semercilik mesleği Kahramanmaraş’ta yok olma noktasına geldi

14:20 - Kültür Sanat

Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan hamleler

12:27 - Kültür Sanat

Binlerce yıllık mirasın izinde: Sille Müzeleri ziyaretçi akınına uğruyor

11:55 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem