?>

Sanayide Nostaljik "Altın Günü" Geleneği

Isparta’daki nostalji tutkunları, her ay bir araya gelerek klasik araçlarla düzenledikleri “Altın Günü” etkinliğinde dostluk ve dayanışmayı pekiştiriyorlar.

Gündem - 1 yıl önce

Isparta'da erkekler, yıllardır süregelen altın günü geleneğine nostaljik bir dokunuş katıyor. Klasik araç tutkunları, her ay sanayide bir araya gelerek kendi tarzlarında bir "altın günü" düzenliyorlar. Yaklaşık 45 kişiden oluşan ‘Kulüp 124-131’, her ay bir üyesini seçip toplanan parayla onun nostalji tutkularını destekliyor. Bu ayın şanslı üyesi ise, grubun kıdemli üyesi Ali Altınkurt oldu. Ali abilerine, klasik aracına yeni aksesuarlar alması için topladıkları parayı takdim eden grup, bu sırada keyifli anlar yaşamayı da ihmal etmedi.

"Araçlar Bahane, Dostluklar Şahane"

Kulüp başkanı Kadir Özkan, kulüplerinin mottosunu “Araçlar bahane, dostluklar şahane” olarak belirlediklerini ve esas amaçlarının bir arada olmak ve paylaşmak olduğunu söyledi. Klasik araçlara olan tutku, sadece üyeler arasında değil, Isparta’daki diğer insanlarda da büyük bir sempati uyandırıyor. Özkan, kulübün 3 yıl önce kurulduğunu ve şu an kocaman bir aile olduklarını belirterek, etkinliklerinin dostlukları pekiştirmek adına düzenlendiğini vurguladı. Kulüp üyeleri, düzenledikleri nostaljik etkinliklerle kadınların altın günü geleneğine alternatif bir dayanışma modeli sunuyor.

Sanayi Kokulu Dostluklar

Kulüp üyelerinin araçlarla olan bağını anlatan başkan Özkan, günlerinin çoğunun sanayide geçtiğini belirtti. Sloganları ise "Mesaj atmış sevdiğim, 5 dakikaya sendeyim, sana gelmediğim gün, bil ki sanayideyim." Özkan, bu araçların insanların geçmişine dokunduğunu ve hatıraları yaşatmanın kendilerine mutluluk verdiğini söyledi. Kulüp, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor. Özkan, şehit aileleri ve gazi çocuklarına vefa borçlarını unutmadan etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

Yardımlaşma ve Dayanışma

Kulüp üyeleri, her ay birbirlerine maddi ve manevi destek sağlıyorlar. Bu ay, Ali abilerine destek olmak için toplandılar ve kendisine küçük bir miktar para verdiler. Özkan, “Bazen gönüllere dokunduğumuzda daha mutlu oluyoruz. Bu arabaların hissettirdiği duygu, zamanımızı güzel değerlendirmenin mutluluğunu bize veriyor,” dedi.

Ticaretin Ötesinde Bir Dostluk Ortamı

Grubun bir diğer üyesi, yedek parçacı Kemal Karakoyun, bu nostaljik gruba katılmasının sebebinin araçlar olduğunu belirtti. Karakoyun, “Babam 43 yıldır bu araçların parçalarını satıyor. Bu araçlar sayesinde bu gruba dahil oldum. Bizim için ticaretten daha önemli olan, bu dostlukları kurabilmek,” diye konuştu. Ali Altınkurt ise, arkadaşlarına teşekkür ederek, sürekli birbirlerine yardımcı oldukları bu ortamda mutluluğu bulduklarını söyledi.

Sonuç olarak, Isparta'da nostalji tutkunu erkekler, klasik araçlarıyla sadece geçmişi yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğe dair unutulmaz dostluklar kuruyorlar. Altın günü denince akla sadece kadınlar gelmiyor; bu nostaljik grup, Isparta'nın sanayi kokulu "altın gününü" yaratıyor

Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

MEDENİYETİN DOĞDUĞU YERİN GİZEMİ, GÖBEKLİTEPE

2024-11-18 13:07 - Gezi

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

Altay’ın rakibi Sarıyer

2024-11-16 12:16 - Spor

İlgili Haberler

Üsküdar Sahili’nde dev dalgalar oluştu

01:04 - Gündem

Yoğun kar ve buzlanmaya karşı Bitlis’te kar motorlu önlem

00:10 - Gündem

Elazığ’da karla mücadele çalışmaları sürüyor: 276 köy yolu açıldı

23:02 - Gündem

Siirt’te 14 köy yolu ulaşıma açıldı

21:55 - Gündem

Başkent gün boyu buz kesti

21:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan