?>

Şanlıurfa’da binlerce kişi iftarda buluşuyor

ŞANLIURFA’DA BİNLERCE KİŞİ İFTARDA BULUŞUYOR

İnsan - 5 ay önce

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Ramazan ayı, paylaşma ve dayanışma ruhuyla yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Topçu Meydanı’nda kurduğu iftar çadırlarında binlerce vatandaş aynı sofrada buluşarak oruçlarını açacak. Ayrıca bin 100 engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ulaştırılacak, dezavantajlı gruplar ve yetim aileler için özel iftar sofraları kurulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferini şehir yaşamına yansıtmak, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak ve toplumsal birlik ile beraberlik ruhunu güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir sosyal destek programı hayata geçiriyor.

Topçu Meydanı’nda her gün 2 bin 500 kişilik iftar

Büyükşehir Belediyesinin iştiraki HARBEL, Ramazan ayı boyunca Rabia Meydanı’nda (Topçu Meydanı) kurulan iftar çadırlarında her gün 2 bin 500 kişiye sıcak iftar yemeği ikram edilecek. Her akşam yüzlerce vatandaş aynı sofrada bir araya gelerek oruçlarını birlikte açacak, Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik ruhunu paylaşacak.

Bin 100 aileye her gün sıcak yemek

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bin 100 engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileye her gün iftar öncesinde sıcak yemek ulaştıracak. Evlerinden çıkamayan vatandaşlara kapı kapı sunulan bu hizmet sayesinde Ramazan’ın dayanışma ve paylaşma ruhu hanelere taşınacak.

Dezavantajlı gruplara özel iftar programları

Ramazan ayı içerisinde farklı noktalarda, tek ebeveynli aileler, hafızlar ve dezavantajlı aileler için toplu iftar programları düzenlenecek. Ayrıca yetim ailelerin evlerinde de iftar organizasyonları gerçekleştirilerek gönül sofraları kurulacak.

Ayni yardımlar kesintisiz devam ediyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik bereket kart, gıda, giyim, odun, soba ve benzeri ayni yardımlar Ramazan boyunca aralıksız sürdürülüyor. Bunun yanı sıra ayın belirli günlerinde idarece belirlenen noktalarda tatlı dağıtımları da yapılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu çalışmalarla, Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik ikliminin daha da güçlendirilmesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bu mübarek ayda yalnız olmadıklarını hissetmeleri hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

İlgili Haberler

Erzincan’da emekle kurulan yeni bir gelecek

06:34 - İnsan

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Kilis’te gençlerle buluştu

18:23 - İnsan

Vali Erdinç Yılmaz’dan yaralı itfaiyecilere ziyaret

17:38 - İnsan

Kırıkkale Belediyesi’nin eğitim desteği YKS sonuçlarına yansıdı

17:05 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den orman yangınlarına karşı önleyici seferberlik

16:38 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim