?>

Şanlıurfa’da öğrenciler doğa ve tarımla buluşuyor

ŞANLIURFA’DA ÖĞRENCİLER DOĞA VE TARIMLA BULUŞUYOR

Eğitim - 3 saat önce

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğaya Bir Adım Projesi’nin ilk uygulaması 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Doğaya Bir Adım Projesi’nin ilk etkinliği, Büyükşehir Belediyesine bağlı Eyyübiye İşletmesi bünyesinde faaliyet gösteren Akıllı Tarım Ve Eğitim Merkezinde düzenlendi. Burada öğrencilere doğa, çevre ve tarım temalı kısa videolar izletildi, ardından uzman ziraat mühendisleri eşliğinde seralarda bitki tanıtımı ve uygulamalı tarım etkinlikleri yapıldı. Doğaya Bir Adım Projesi, şehir yaşamının etkisiyle doğadan uzaklaşan çocuklara yeniden doğayla bağ kurma fırsatı sunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında öğrenciler toprak, bitkiler, iklim değişikliği ve sürdürülebilir tarım gibi konularda hem teorik bilgi ediniyor hem de uygulamalı çalışmalarla öğrendiklerini pekiştiriyor. Cumhuriyet İlkokulu ile başlayan proje, yıl boyunca Şanlıurfa merkez ilçelerinde yer alan toplam 12 ilk ve ortaokulda devam edecek. Program çerçevesinde; doğa yürüyüşleri, gözlem çalışmaları, sanat etkinlikleri ve çevre bilincini artırmaya yönelik sunumlar düzenlenecek.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Halil Hatipoğlu, projenin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatıldığını belirtti. Hatipoğlu, proje kapsamında Şanlıurfa’daki 3 merkez ilçede İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ilk ve ortaokullar arasından seçilen 12 okulun projeye dahil edildiğini aktardı. Hatipoğlu, "Öğrencilerimize hem eğitici hem de keyifli bir gün yaşatmayı hedefliyoruz. Doğaya Bir Adım Projemiz yıl boyunca devam edecek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Marmaris'ten Can Dostlara Dev Adım

2025-10-13 16:57 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI ARTIK MUĞLA'NIN HER YERİNDE

2025-10-10 11:10 - Sağlık

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Van’da hafızlıkta bir ilk: 90 günde hafız oldu

18:45 - Eğitim

İlkokul öğrencileri botanik bahçesini ziyaret etti

18:14 - Eğitim

KBÜ öğrencilerinin belgeseli TRT geleceğin iletişimcileri yarışması’nda üçüncü oldu

17:56 - Eğitim

Genç ziraat mühendislerine seslenen Prof. Dr. Cengiz Toker: "Bu bir bayrak yarışı. Biz bir yere kadar getirdik, sizler daha ileriye taşıyacaksınız"

17:31 - Eğitim

‘Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş ve Çatışma Konferansı’ düzenlendi

17:32 - Eğitim

Günün Manşetleri

Türkiye ve Çin'den Su Ürünleri ve Badem İhracat Protokolü

14:48 - Siyaset

Jandarma evin deposunda bidona ekili uyuşturucu ele geçirdi

14:46 - Asayiş

Uzmanı açıkladı: "Erken teşhis hayat kurtarır"

14:23 - Sağlık

Düğün aracı süsü verilen otomobilden 5 kaçak göçmen çıktı

14:00 - Asayiş

Şahika Ercümen, ‘Gazze’ için dünya rekoru deneyecek

12:06 - Spor