?>

Şap hastalığıyla mücadele aşılama programı başladı

KOCAELİ VETERİNER HEKİMLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET BOSTANCI, ÜLKE GENELİNDE ŞAP HASTALIĞINA YÖNELİK AŞILAMA PROGRAMININ BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADIĞINI BİLDİRDİ

Gündem - 4 ay önce

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, ülke genelinde şap hastalığına yönelik aşılama programının bugün itibariyle başladığını bildirerek, üreticilerden belirlenen takvime uymalarını istedi.

Mehmet Bostancı, yaptığı yazılı açıklamada, şap hastalığının başta sığır olmak üzere çift tırnaklı hayvanlarda görülen, yüksek bulaşıcılık özelliğine sahip viral bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalıkla mücadelede en etkili yöntemin düzenli ve planlı aşılama olduğunu vurgulayan Bostancı, "Hayvan sağlığının korunması, hayvansal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması, gıda arz güvenliğinin teminat altına alınması ve ülke ekonomimizin korunması açısından şap aşılamaları stratejik önem taşımaktadır. Aşılama programlarının sahada eksiksiz ve zamanında uygulanması, hastalığın yayılımının önlenmesinde belirleyici rol oynamaktadır" dedi. "Üreticiler takvime uymalı"

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Bostancı, üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen takvim çerçevesinde hayvanlarını aşılatmaları uyarısında bulunarak, "Üreticilerimizin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen takvim çerçevesinde hayvanlarını aşılatmaları, hem işletme sağlığı hem de bölgesel hayvan hareketliliğinin güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Hayvan sağlığı; halk sağlığının, güvenli gıdanın ve sürdürülebilir hayvancılığın temel unsurudur. Bu sorumluluk bilinciyle yürütülen aşılama çalışmalarının ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına katkı sağlamasını temenni eder, sahada görev yapan tüm veteriner hekimlerimize ve veteriner sağlık teknisyenlerimize çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

MARMARİS'TE 30 DAKİKADA 32 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

2026-02-12 13:23 - Marmaris

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem