?>

Sapanca Gölü çevresinden 2 ton çöp toplandı

Saski, son 65 yılın en kurak yazını yaşayan sapanca gölü’nün çekilen kıyı kısımlarında kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. 50 dönümlük alanda yürütülen ilk etap çalışmalarında, göl ekosistemine zarar veren 2 ton atık toplandı.

Gündem - 1 ay önce

Sakarya Gölü çevresinde 50 dönümlük alanda yürütülen çalışmalarda, ekosisteme zarar veren 2 ton atık toplandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kentin doğal mirası ve ana içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nde, kuraklığın etkisiyle su seviyesinin çekildiği kıyılarda temizlik çalışmalarına başladı. Havza sağlığı ve göl ekosisteminin korunması için başlatılan proje ile çevreye bırakılan atık maddeler toplandı. Gölün geleceğini ve su sağlığını koruyacak temizlik çalışmaları etaplar halinde ilerleyecek.

Sosyal hareketliliğin yoğun olduğu Arifiye Gölbaşı mevkiindeki ilk etap çalışmalarında, 50 dönümlük alanda 25 kişilik ekip yaklaşık 2 ton atık topladı. Göl havzasındaki atıklar arasında plastik şişeler, cam kırıkları, yiyecek ambalajları ve metal hurdaların yanı sıra araba lastikleri ve koltuk gibi atıklar da yer aldı.

konuyla ilgili SASKİ tarafından yapılan açıklamada, göl çevresinde piknik için yakılan ateşlerden kalan kül ve közlerin ekosisteme ciddi zarar verdiği vurgulanarak, "Ekiplerimiz temizlik sırasında gölün çekilen kısımlarında büyük miktarda mangal kömürü ve küle rastladı. Bu tür sorumsuzluklar, gölün doğal yaşamını doğrudan tehdit etmektedir. Göl havzasında yakılan ateş ve atılan her çöp, gölde yaşayan onlarca canlının hayatını tehlikeye atmaktadır" denildi.

Açıklamada, "Gölü besleyen derelerde ve havza boyunca temizlik faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğiz. Başlattığımız temizlik projesiyle gölümüzü kirleten unsurları ortadan kaldırarak hem çevreyi koruyor hem de gelecek nesillere daha temiz bir içme suyu kaynağı bırakıyoruz. İlk etap çalışmalarımızı tamamladık, havza genelinde çalışmalarımız titizlikle devam edecek. Vatandaşlarımızdan doğaya çöp bırakmamaları konusunda hassasiyet bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

İlgili Haberler

Kocatepe’nin sis altındaki görüntüsü

19:59 - Gündem

Derede mahsur kalan köpeği itfaiye ekibi kurtardı

19:47 - Gündem

MUSKİ, Yeniköy’de altyapı çalışmalarına devam ediyor

18:47 - Gündem

Tarsus’ta temizlik çalışmaları hız kesmeden sürüyor

17:35 - Gündem

Bakan Bayraktar: "Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin 2026’da elektrik üretimine başlaması planlanıyor"

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

30 Metrelik Kuyuda Feci Son

16:50 - Genel

Arkadaşını bıçakladı, olay yerinde polisi bekledi

16:02 - Asayiş

Havalar soğudu, sobaya rağbet arttı

15:53 - Genel

Büyükşehir’den Minik Tadımcılara Zeytinyağı Eğitimi

15:26 - Eğitim

Boğaziçi Mahallesi’ne Yeni Sosyal Alan ve Pazar Yeri Geliyor

15:23 - Genel